HABER:BSHA
Kişi başına düşen hasta sayısının fazlalığına dikkat çeken Şuayip Keskin, bunun da hastanelerde şiddet sorunu doğurduğunu belirtti. Keskin, “Hasta yakınları personele hastalarına bakması için tehdit ediyor. Zaman zaman bu tehditler şiddet olaylarına dönüşüyor. Burada ölümle sonuçlanan bir vaka yok ama bu durum personelimizin moralini bozuyor. Siyasetçiler halka sağlık personeli size bakmak zorunda eğer bakmazsa gelin bize söyleyin derse bunun bize yansıması şiddet oluyor.” dedi.
Kentte personel eksikliği olmadığını söyleyen Şuayip Keskin, sorunun iş yükü dağıtımından kaynaklandığını sözlerine ekledi. Keskin “ İlimizde 1800 personel var. Sorun iş yükünün dağıtımından kaynaklanıyor. Kimi personel siyasi anlamda bir yere dayandığı için rahat yerlerde çalışırken kimi personelde acil veya yoğun bakım gibi zor yerlerde çalışıyor.” diye konuştu.
Hastane yönetiminin hastane çalışanlarının arkasında durmadığı gibi baskı uyguladığının üzerinde duran Şuayip Keskin, “Yönetimden sürekli baskı görüyoruz. Bunu sadece şimdiki yönetim için söyleyemeyiz geçmiş dönemlerde de oldu. Yönetim bunu yapmak yerine personelinin arkasında dursa bu kadar şiddet olayı yaşanmayacak.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi