HABER: NAZİF HARUPÇU


İzmir Valiliği Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre bu hafta oluşması beklenen aşırı sıcaklar nedeniyle meteorolojik uyarı da bulundu.

Avrupa’yı saran Afrika sıcakları ülkede de etkisini gösterecek. İzmir’de hafta boyunca termometreler 36 derecenin altına inmeyecek, hissedilen sıcaklık 41-42 dereceye kadar çıkacak.

Avrupa’yı saran Afrika sıcakları bu haftadan itibaren Türkiye’de de etkili olacak.

Akdeniz ve Güneydoğu’nun belli bölgelerinde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması beklenen haftada İzmir’i de kavurucu bir hava bekliyor.

Nem oranının yüzde 44’e kadar düşeceği periyotta kentte en düşük sıcaklıklar bile 24-25 derece arasında seyredecek. İzmir’de termometrelerin hafta boyunca 36 derecenin altına inmemesi ve hissedilen sıcaklıkların 41-42 dereceyi bulması öngörülüyor.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Basra alçak merkezinin etkisi altında olan bölgemizde bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldi.

Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği ve bölgemizde havanın yağışsız geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; İzmir'de 36-38, Aydın’da 38-41, Manisa’da 37-39, Çanakkale ve Balıkesir’de 32-34 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor.

Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KÜÇÜK MENDERES HAVZASINDA HAVA SICAKLIKLARI DA ŞU ŞEKİLDE

Meteoroloji verilerine göre Salı günü Ödemiş 40, Kiraz 39, Beydağ 39, Tire 38, Bayındır 39, Selçuk 39,

Torbalı 38 derece civarında seyredecek.

Çarşamba, Perşembe,  Cuma günleri de sıcaklıklar 38-41 derece arasında seyredecek.  Diğer yandan en sıcak ilçeler arasında 41 derece ile Ödemiş başı çekiyor

Editör: Haber Merkezi