Bununla birlikte perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları yükselecek. Bugün ve yarın rüzgarın kentte etkisini göstermesi de beklenirken Meteoroloji Kuzey Ege illeri için kısa süreli fırtına beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bu hafta; Türkiye’nin genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Ülkenin kuzeybatısı ile güneydoğu kesimlerinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa, hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Vatandaşlara ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Muğla kıyılarının öğleden sonra yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat hamleli 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. İç Ege illerinde etkili olan kar yağışlarının Salı günü Manisa ve Muğla illerinde de etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Çarşamba gününde itibaren kar yağışının etkisini azaltması hava durumunun kapalı ya da parçalı bulutlu olması beklenirken Kıyı Ege illerinde sıcaklarının artacağı da tahminler arasında. Meteoroloji Muğla için turuncu kod uyarısında bulundu.

İzmir’de ise bugün, Salı ve Çarşamba günleri havanın bulutlu, Perşembe ve Cuma günü ise parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklarının ise Perşembe gününden itibaren 8-9 derecelere çıkacak. Bu hafta gece sıcaklıkları ise -1 ve 0 derece olacak.

Editör: Haber Merkezi