HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş’in Meşrutiyet Mahallesi Manyası Caddesindeki 183 yıllık tarihi Caminin 3 yıldır ibadete açılmaması Camii cemaatinin tepkisine neden oluyor.

Edinilen bilgilere göre, tarihi cami tadilat için 3 yıl önce İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir müteahhitte verildi. Ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile müteahhit arasında çıkan bir takım sorunlar nedeniyle Cami 3 yıldır kapalı bulunuyor. Namaz kılmak isteyen mahalle halkı cami kapalı olduğu için daha uzaktaki camilere gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum özellikle yaşlı cami cemaatini son derece üzüyor.

Konu hakkında açıklama yapan Ödemiş Müftüsü Şevki Kesici, “Orası mahkeme sürecinde onun için açıklama yapamam” dedi.

Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Ruhi Evcimen, “Meşrutiyet Mahallesi Manyası Caddesi üzerinde bulunan 1837 Yılında yapılan mülkiyeti vakıflara ait camimiz tadilat dolaysıyla yaklaşık 3 yıldır ibadette kapalı durumda. Bizler bu mahallede oturan vatandaşlar olarak, bu durumdan son derece rahatsızız. Camimiz tadilat aşamasındayken, müteahhit ve vakıf arasındaki anlaşmazlık sonucu camimiz ibadette kapatıldı. Biz bu konuda müftülük ve vakıflara defalarca müracaat etmemize rağmen hiçbir sonuç alamadık. Oysa mantıken düşünürsek camimizin vakıflara ait olması son derece yanlıştır. Camilerimiz diyanet işlerine bağlı olmalıdır.  İlçe müftülüğümüz vakıfla irtibata geçerek, camimizin açılması konusunda gereken çalışmayı yapmalıdır" dedi.

Editör: Haber Merkezi