HABER:BAŞAR UÇAR
Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Esnaf Odası Başkan Adayı Mehmet Şaban Bozkan, esnafları Pazar günkü genel kurulda oy kullanmaya davet etti.
Projeleriyle ön planda olduklarını belirten Bozkan, Esnaf Odasını devletin yereldeki başlangıcı olan muhtarlarla birlikte yöneterek katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurguladı.

İzmir İl Genel Meclisi üyeliği ve İzmir ili Tarım ve Orman Komisyonu Başkanlığı ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkan ve yönetici olarak aldığı görevlerde edindiği tecrübeyi esnaflar yararına değerlendirmek istediklerini belirten Bozkan, “Sadece ve sadece esnafımızın adayı olarak Odamızın gücünü hissettirmek üzere projelerimizle esnafımızın huzuruna çıktık. Yıllardır omuz omuza olduğumuz esnafımızın sorun ve beklentilerini yakından biliyoruz.

“Esnafımız ve muhtarlarımızla birlikte katılımcı bir yönetim anlayışı”
Esnafın zor anında yüküne omuz vermenin yanı sıra esnafın oda üyesi olmanın avantajını hissedeceği iş yükünü azaltan, zaman kaybetmesini önleyen, şartlarını daha iyi hale getiren projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz. Meslek gruplarına göre düzenli olarak toplantılar düzenleyeceğiz. Oda yönetimi olarak esnafımızı yerinde ziyaret edeceğiz. Sorunları, beklentileri tespit edip önerilerini alacağız. Devletimizin yereldeki başlangıcı muhtarlarımızdır. Merkezdeki ve kırsaldaki mahallelerimizin muhtarlarıyla koordineli çalışarak Odamızı hep birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye örnek bir oda hedefiyle çalışacaklarını vurgulayan Bozkan, “7/24 Alo Oda Hattı projemizin çok ses getirdiğini, diğer adayların da sahiplendiğini görüyoruz. Bir hastalık durumunda esnafımızın ve yakınlarının devletimizin temel sağlık hizmetlerinden sonra başvuracağı ilk adres Odamız olacak. Kan, refakatçi, konaklama gibi ihtiyaçlar için ülkemizin neresinde olursa olsun esnafımıza maddi ve manevi destek sunacağız. Yol yardımına ihtiyaç duyan esnafımız bir telefonla kurtarıcı hizmetinden yararlanacak.

Odamızı her daim yanında hissedecek esnafımızın AB Fonları, KOSGEB ve Kırsal Kalkınma gibi desteklemelerden yararlanması için meslek gruplarına göre projeler hazırlayacağız. Esnafımız desteklenirken Esnaf Kefalet Kooperatifi ve şartlara uyan özel ve resmi bankalarla işbirliği yaparak esnafımızın girdi-çıktı yapması (kredi açma-kapatma) odamız tarafından karşılanacak olup esnafımızın bütün bankacılık işlemlerinde yardım almasını sağlayacağız.

Esnafımız için bulundukları bölgelerdeki firmalarla indirim anlaşması yapacağız. Esnafımız birçok ürünü indirimli satın alarak oda üyesi olmanın avantajını yaşayacak.

“Pazarcılarımızın sorunlarını yakından biliyoruz”
Pazarcı esnafımızın yaşadığı sorunları yakından biliyoruz. Kayıtdışı çalışan esnafın pazaryerlerimizde satış yapmasını kurumlarımızla birlikte önleyeceğiz. Halkımızın daha iyi koşullarda ürün ve hizmet satın alması için pazarcı esnafımızın her türlü altyapı ve ekipman çalışmalarına destek vereceğiz. Bayram ve yılbaşı öncesi gibi özel dönemlerde ilçemizin pazaryerlerinde başka ilçelerden gelen esnafların sergi açmasını önleyeceğiz. Ayrıca pazaryerlerimizde köylü pazarı oluşturulması da önceliklerimiz arasında.

Sadece aidat toplayan bir oda görüntüsü yerine projelerimizle katılımcı, dinamik, çağdaş, şeffaf ve daima daha ileriyi hedefleyen Türkiye’de örnek gösterilen bir esnaf odasına dönüştürmek en büyük hedefimizdir. Kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimize birer birer ulaşırken bunu Ödemiş’teki tüm meslek odalarımızla ve kamu kurumlarımızla uyum içinde çalışarak sağlayacağımıza inanıyorum.

Bugüne dek projelerimizi paylaştığımız esnaflarımıza bize gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Tüm esnaflarımızın katılımıyla genel kurulumuzun bir bayram havasında geçmesini diliyorum. Esnaflarımız oy kullanarak Odamıza sahip çıktıklarını göstereceklerdir. Genel kurulumuz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. 


Editör: Haber Merkezi