HABER:BAŞAR UÇAR
Bütünşehir Yasası ile belde belediyesi kapatılan Bozdağ’ın 2007 yılında yaklaşık 1400 kişi olan nüfusu, 2016 yıl sonu itibariyle 631’e indi. Bozdağ’ın nüfusu bir yılda ise 61 kişi azaldı.

Çığ tehlikesi sebebiyle her türlü kış sporu ve piknik gibi faaliyetlerin kış ayları boyunca yasaklanmasıyla bir kez daha gündeme gelen Bozdağ göç sorunuyla pençeleşiyor. Yaz aylarında yazlıkçıların gelmesiyle bir nebze de olsa hareketlilik yaşansa da Bozdağ Mahallesi’nde son dönemde artan satılık ev ilanları da dikkat çekiyor.
2007’de 1400, 2016’da 631
TÜİK’in Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi istatistiklerine göre Bozdağ’ın 2016 yıl sonu itibariyle nüfusu 631 olarak belirlendi. 2015 yıl sonunda 692 olan mahalle nüfusu 61 kişilik azalma gösterdi. Bütünşehir Yasası öncesi Cumhuriyet ve İstiklal mahallelerinden oluşan bir belde olan Bozdağ’ın 2007 yıl sonundaki 1400 kişilik nüfusu büyük azalma gösterdi. 9 yıllık süreçte nüfusun yarı yarıya azaldığı mahallede işsizlik başta olmak üzere okul sıkıntısı ve sağlık ocağı sıkıntısı ön plana çıkıyor.
Temel sıkıntı işsizlik, yatırım gerek
Yeni eğitim-öğretim yılında ilkokula başlayacak 11 öğrencinin sadece birinin Bozdağ nüfusunda kayıtlı olmaya devam edeceği diğer 10 öğrencinin ise Ödemiş merkeze kayıtlı olacağı öğrenilirken belediyenin kapatılması, turizmde yatırım olmayışı nedeniyle beklenen atılımın sağlanmaması, mevcut turistik tesislerin de sık sık kapalı kalması ile oluşan durgunlukla birlikte iş alanları kısıtlı kalan Bozdağlıların Ödemiş başta olmak üzere farklı yerleşim yerlerine göç ettikleri belirtiliyor.
Kan kaybının durmadığı Bozdağ Yaylası, resmi kurumların web sitelerinde temiz havası, suyu, orman örtüsü ve spor olanakları ile İzmir'in değil Ege'nin önemli dinlenme yeri ve görülmeye değer cennet köylerinden biri olarak tanımlansa da her geçen yıl sessizliğe bürünüyor.

Editör: Haber Merkezi