Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Bozdağ’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacak cadde ve meydan düzenlemesiyle ilgili esnaflarla bir araya geldi. Eriş, İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ’da dört mevsim turizm hedefiyle çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Doğal güzellikleriyle hem yaz hem de kış mevsiminde ziyaretçilerine zenginlikler sunan Bozdağ’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi tarafından tarihi ve doğal dokuya uygun biçimde cadde ve meydan düzenlemeleri yapılacak. Bozdağ’da çarşının kalbinin attığı İnönü Caddesi’nde ortaklaşa gerçekleştirilecek çalışmalarla turizme yönelik olarak görsel açıdan uyumlu düzenlemelerle bölgeye yeni bir çehre kazandırılacak. Ödemiş Belediyesi Bozdağ hizmet binasının da yer aldığı meydan tamamen yenilenecek.

Üretici pazarını da kapsayan projeyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale hazırlıkları sürerken Bozdağlı esnaflar bilgilendirildi. Ödemiş Belediyesi Şelale Restoran’da gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan ve Feridun Azeroğlu ile Bozdağ Muhtarı Hakkı Balcı ve esnaflar katıldı.

Başkan Eriş: “Bozdağ’ın zenginlikleri daha güzel şekilde ortaya çıkacak”

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bozdağ’da sadece bir mevsimde değil yılın 12 ayında turizm potansiyeli mevcut. Bu potansiyeli Tunç Soyer Başkanımızla birlikte harekete geçiriyoruz. Bozdağ’ın kalbinin attığı İnönü Caddesi’nde Bozdağ’ın zenginliklerini daha da güzel şekilde ortaya çıkartacak bir düzenleme için hazırlıklarımız sürüyor. Bozdağ’ın doğasına ve dokusuna uyumlu bir görünüm için her ayrıntı düşünüldü. Tamamlandığında Bozdağ çarşısı yepyeni bir cazibe merkezine dönüşecek. Belli bir uyum ve standartla yeni bir çehre kazandırılmış olacak. Önemli bir ihtiyaç olan üretici pazarı da bu projenin kapsamında yer alıyor.

Bozdağ’ın turizmden hak ettiği payı almasını istiyoruz. Bozdağ Kayak Merkezi’nin çığ önleme projesi belli bir aşamaya geldi. Bunu da göz önünde bulunduruyoruz. Ama yalnızca kayak merkeziyle değil doğal güzelliğiyle, tarihiyle ve lezzetleriyle de Bozdağ’ın zenginliklerinin dört mevsim yaşanmasını amaçlıyoruz. Burada bulunan belediye hizmet binamızı da aynı zamanda tanıtım merkezi olarak değerlendireceğiz.

Bu projemizi önümüzdeki bahar mevsimine kadar tamamlayıp kasap hali olarak da bilinen alanda bir gastronomi ve konaklama merkezi oluşturmayı da Bozdağ’daki turizm atağımızın ikinci etabı olarak görüyoruz. Tüm bunları yaparken Bozdağ’ı kentimizin turistik zenginlikleri Birgi, Gölcük ve Bademli gibi cazibe merkezlerimiz ile birlikte düşünüyoruz. Turizmi yeni bir sektör olarak kent ekonomimize kazandırmamız gerekiyor.

Bozdağ için oldukça heyecan verici olan bu proje için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e ve projede emeği olanlara şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugün de esnaflarımızı hem bilgilendirdik hem de varsa soru işaretleri o konuları aydınlattık” dedi.

Editör: Haber Merkezi