Halkın kendi kendini yönetim biçimine cumhuriyet bunun işlevliğine de demokrasi diyoruz. Seçimlerde sandık başına gider, yöneticilerimizi belirleriz. Kimilerini Ankara’ya TBMM’ye yollarız, bizim adımıza yasa çıkarırlar, milletin vekili olurlar. Buna yasama organı denir.
Kimilerini de mahalli idarelerde görevlendiririz. Mahalli idareler de birçok hizmetin götürülmesini sağlayan ve demokratik yaşamın bir parçası olan kuruluşlardır. Burada görev yapacak karar organları seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişiliğidir.
İşte biz bu hafta Ödemiş’in 15 km güneyinde, tütüncülük, en büyük geçim kaynağı iken tütüne getirilen kota sonrası hayvancılık ile geçimini sağlayan, 1917 yılında belediye olma hakkını kazanan, sevecen, güler yüzlü, hoşgörülü insanların yaşadığı Ovakent (Adagide) Belediye Başkanı Ali Demirel’in konuğu olduk. Yerel Güç Gazetesi Haber Koordinatörü Yiğit Sümer ile Başkan Demirel’e makamında konuk olduk. Başladık söyleşiye…
Adnan Saygılıer: Sayın Başkan kendinizi okurlarımıza tanıtır mısınız?
Ali Demirel: Adnan Bey, 1963 Ovakent doğumluyum. Ovakent Belediyesi eski Başkanı Yeşim Demirel’in oğluyum. Evli ve 1 kız çocuk babasıyım.
2004 yerel seçimlerinde CHP’den belediye başkanı seçildim. 2009’ta tekrar aday oldum ve Ovakent halkı teveccüh göstererek, bir dönem daha beni seçti. İki dönemdir beldenin belediye başkanlığını yapıyorum.
Adnan Saygılıer: Sayın Başkanım 2 dönemdir belediye başkanısınız. Seçildiğinizden bu yana yaptığınız çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?
Ali Demirel: Adnan Bey, 2004 yılında belediye başkanı seçildim. Seçilmişliğin verdiği sorumluluk içinde beldeme hizmet vermeye çalışıyorum. Göreve geldiğimde ilk icraatım devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir heykelini belediye binamızın önüne yapmak oldu. Mevcut olan parkımızı yeniden düzenleyerek, halkımızın hizmetine açtık. Diğer mahallelerimize de birer adet park yaptık. Beldemizin mahalle ve sokaklarının neredeyse tamamına kilit taş döşedik. Su olmayan yerde hayat olmaz düşüncesiyle içme suyu şebekesini kendi imkanlarımızla yeniledik. Beldemiz Ayşeoba Mahallesi’ne yetersiz olan su deposu yerine kendi imkanlarımızla 50 tonluk yeni bir depo yaptık.
Beldemizin içme suyu ihtiyacını göreve geldiğim ilk ayda en az 25 yıl su sorunu olmayacak şekilde çözüme kavuşturduk. Pis sular çalışmalarımız sayesinde büzler içine alınarak, kanal yapıldı, beldemizin uzağına taşıdık.
Adnan Bey, beldemiz için birçok güzel hizmet yaptık. Bu hizmetlerimizi belediye meclis üyelerimizin, belediye çalışanlarının ve belde halkımızın bizlere verdiği güçle olmuştur. Bakın; beldemizde 1 adet kütüphane yeri bulunup, hizmete açtık. Bunun yanına bir internet kafe açtık. Beldemize 1 adet morglu cenaze yıkama arabası kazandırdık ve ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunduk. Yine kendi çaba ve uğraşlarımızla 1 adet tam teşekküllü ambulans getirdik. Konak Belediyesi’nin katkılarıyla Hayıtözü mevkiindeki toprak yolu asfalt ile kapladık.
Ovakent Belediyesi olarak organik tarıma büyük önem verdik. Halkımızın sağlığı açısından ilaçlama sisteminde ULV sisteme geçip ilaçlama makinesi aldık.
İtfaiye aracını yenileyerek, köpük tanklı son sistem itfaiye aracı aldık. Belediyemizin mevcut iş makinelerini yeniledik. Mahalle muhtarlarımızın daha iyi hizmet verebilmeleri için kendilerine bilgisayar hediye ettik. Beldemizde ilerleyen yıllarda içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için yeni sondaj kuyuları açtık. Derekuyu yolunu asfaltlayarak hizmete açtık. Adnan Bey beni en çok memnun eden çalışmalarımızdan biri geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın Ödemiş’e okullarına gidip gelmeleri için servis aracı sağladık. Öğrencilerimize halk oyunu kursu açtık. Beldemizdeki okullara kabartmalı Atatürk resmi hediye ettik. Beldemizde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukların sünnet olmasını sağladık. Bu çalışmalarımızı kısıtlı bütçemizle gerçekleştirmeye çalıştık.
Adnan Saygılıer: Sayın Başkanım resmi kanallar dışından beldelerin kapatılacağına dair duyumlar var. Belde belediyeleri kapatılmazsa tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?
Ali Demirel: Adnan Bey, ‘ben aday olacağım’ demekle aday olunmaz. Belde halkım tekrar beni isterse ve aday ol derlerse belde halkımın bana vereceği her göreve varım. Halkımıza hizmet etmeyi seviyorum. Ama söz konusu adaylık olursa hizmet için varım çünkü ben CHP’liyim. Ülkemizin her zamankinden daha çok CHP’ye ihtiyacı var. Çünkü laik cumhuriyetin teminatı CHP’dir.
Adnan Saygılıer: Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?
Ali Demirel: Sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Tüm belde halkıma sağlıklar diliyorum. Kendi imkanlarımızla bir halı saha yaptık. İnşallah kısa bir süre sonra açılışını yapacağız ve belde halkımızın spor yapabilmesi için hizmete sunacağız.
Adnan Saygılıer: Bizlere zaman ayırarak, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Editör: Haber Merkezi