Yerelgüç Ajans’ın yöneticisi gazeteci arkadaşımız sevgili Dilek Acar Özdemir’e hayran kaldım. Bir gazeteci bu kadar mı idealist olur derseniz olurmuş demek ki derim.
Bundan tam üç yıl önce Yerelgüç Gazetesi Bayındır temsilcisi Serdar Ulusoy hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin, geçen üç yıl boyunca unutulmamak ayrı bir değere sahip olunduğunu gösterir. Güçlü kalem usta gazeteci Ulusoy’a rahmet dilerken, onun acısını unutmayan arkadaşımız Sevgili Dilek hanımı idealist dava insanı olduğu için tebrik ediyorum.
Sevgili Rasih Bozulu ile Salı sabahları yaptığımız programa kendisini davet ettik; çok yoğun olduğu için katılamadı. Umarım bir fırsatını bulduğunda yerel basın medya üzerinde sohbet etmeyi çok isterim. Kendisinden öğreneceğim çok şey olduğunu düşünüyorum.
Yerelgüç Gazetesi’nin dergileri de çok harika, emeği geçenleri tebrik ederim. Dilek hanım gibi gazetecilerin çoğalmasını en çok Rasih Bozulu ile ben istiyorum desem, siz okurlarımız aaa biz de istiyoruz dersiniz değil mi canlarım?
28 nisan Radyoremix 23 yaşına bastı. Doğum gününü kutluyorum,sevgili radyom.
Allah izin verirse 30 nisan akşamı Radyoremix’in bu mutlu anına bizler de ortak olmak istiyoruz. Kent Gazetesi ailesi olarak…
Gazetemde 7 aydır her gün köşeme çekilip sizlere yazı yetiştirmeye çabalayan emektarınız bendeniz sizlerle olduğum her anım için şükür ediyorum. Bazen Pazar tatilini bile kabullenemiyorum. Gazeteci yazarın tatili olur mu yavvv diye tirip atıyorum.
Geçen gün bir öğretmen arkadaş hanım ile gazetemden üçer beşer alıp dağıttık. Arkadaş şaşkınlıkla sordu; yahu iyi hoş da hem her gün yaz hem de üstüne para ver gazeteyi dağıt, sen iyice tırladın demesin mi ?
Tırlatmış olduğumu kabul ediyorum. Ama bir sorun bakalım neden tırlattım ? Neden seslerini duyar gibiyim, hihiii…
Efem, basın medya ve eğitim dünyamız can çekişiyor. Bir kasabada yerel gazete çıkarılmazsa çıkarılan gazetede köşe yazarı olmazsa o yazar okunmazsa o bölge her yönden zengin olsa ne olur kiiii !..
Bir bölge önce yerel basını radyosu ile eğitime kitaba verdiği değer ile büyür. Gerisi laf-ı güzaftır, boş lakırtıdır.
Basın medyaya eğitime, ekmeğe suya verdiğimiz önemi vermediğimiz zaman bir yanımız her zaman yetim kalacaktır. Unutmayalım yetimler garipler her zaman üşür.
Arkadaş sen çocuğa karış bak vakit geçiyor kafayı peynir ekmekle yemeğe başladın diyen arkadaşlarımın halime bakıp hüzünlendiğini görünce yine canım eşim üzülme inandığın işleri yap diyerek cesaret veriyor. Onun desteği varlığı olmasaydı muhakkak ki yazamazdım. Allah ondan razı olsun.
Bir dert ki hislerim, Ömer Hayyam’ın dizelerine sığınarak anlayatım:
‘Celladına aşık olmuşsa bir millet
İster ezan ister çan dinlet
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet
Müstehaktır ona her türlü zillet….’
Merhum üstat 4 satır ile hislerimin tercümanı olmuş. Eh usta şairin hali de başka oluyor.
Sevgili dostlar, kitap okuyalım kampanyası dahilinde Ödemiş İnönü İlkokulu öğrencileri kendi emekleriyle hazırlamış oldukları kitapları sergilemişler, vallahi bu haber ilaç gibi geldi. Gazeteler, kitaplar hep okunsun… Sevgili çocuklar sevgili gençler iyi ki varsınız.
Güzel olan ne varsa çoğalsın, iyiler hep kazansın inşallah… Aramızdan ayrılanlara şehit olanlara Allah’ın engin rahmetini dilerim. Hayata bir gün veda edeceğiz, o son an gelmeden bu kasaba için bu millet için kısacası insanlığın hayrına sahiden bir faydamız dokunuyor mu?