HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Özel Öğrencilere topluma adaptasyonunu sağlamak ve Sosyalleşme amacıyla gerçekleşen ziyarete Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdiler.

Ödemiş Anadolu Lisesine Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Okulu hakkında bilgiler veren Öğretmenler “Biz Sizden Farklı Değiliz ‘’ adlı konseri Mustafa Doğru ve öğretmenleri güzel bir sahne performansıyla öğrencileri eğlendirdiler.

Bu farkındalık çalışmasıyla birlikte gelin siz de farkındalığa bir ışık yakın ve özel öğrencileri ötekileştirmek yerine onlara sevgi elimizi uzatalım. Şimdi okulumuz öğretmeni Vejdin Bilik’in Mustafa Doğru adlı öğrencinin yazdığı yazıyı okuması herkesi duygulandırdı.

Bilik “Beni ötekileştirmeyin, ben sizden farklı değilim”

Şimdi herkes yanında oturan arkadaşına dönüp baksın, ne kadar benziyorsunuz? Sesisiniz, kokunuz, zevkleriniz, sayısal ve sözel becerileriniz, konuşmalarınız, yüz ifadeleriniz ne kadar benziyor. Durun durun ben söyleyeyim hiç ama hiç benzemiyorsunuz peki neden yanınızda oturan arkadaşınıza bize baktığınız gibi tuhaf gözlerle bakmıyorsunuz, onu ötekileştirip dışlamıyor ve ondan uzaklaşmıyorsunuz. Evet, ben geç öğreniyorum ve güç öğreniyorum benim farkımda bu. Ama bu değil ki ben sizden ayrı bir dünyada yaşıyorum. Beni ötekileştirmeyin, ben sizden farklı değilim ‘’

Ödemiş Fatih Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Taner Tokalı Ödemiş Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Görken’e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi