HABER GAMZE ONAN

Ulus Meydanı ‘’Ramazan Sokağı’nda” açılan ve ramazan ayı boyunca açık kalacak olan stantlardan birinde yerini almış olan Kaligrafi sanatçısı Muratcan Bölce Kaligrafide kalemler dışında kahve ve makyaj malzemelerini de kullanarak farklı tasarımlar çıkarabildiğini belirtti. Ödemiş’te Kaligrafi sanatıyla uğraşan tek kişi olan Muratcan Bölce yapmış olduğu tasarımların görselliği ve yaratıcılığı ile insanların dikkatini çekiyor.
Tasarımlarını kalemle yapmaya başlayan ve sonrasında kahve, limonata, ve çay ile de renklendirmeye başladığı tasarımlarını yaparken kendi düşüncelerini yansıttığı çizgilerinde son olarak ise bayan makyaj malzemelerini (göz farı,ruj) gibi malzemeler ile tasarımlarını süslediğini belirtti.

Kahve, birçok fikir düşünce, icat ve sanat eserine ilham kaynağı olmuş. Rönesans döneminde ressamların resim yapmadan önce, pigmentlerden renkleri harmanladığını, demleme yöntemleriyle istediği kahverengini, sonra klasik resim tekniği ve sulu boya kullanım yönteminin, aynı olduğu belirtiliyor.

Kahve ve çay konusundaki tasarım fikrini Neyzen Ali Derya’dan aldığını ve tasarımlarına yansıttığını belirten Bölce; “Ödemiş’te 2 yıldır kaligrafi sanatı ile uğraşıyorum. Her gün kendimi nasıl daha fazla geliştirebileceğimi sorguluyor yeni fikirler arıyorum. Aklıma gelen her şeyi anında tasarımlarıma aktarıyor ve hayat bulmasını sağlıyorum. Son zamanlarda Neyzen Ali Derya’dan öğrenmiş olduğum bana vermiş olduğu fikirler ile kahveyi tasarımlarımda kullanmaya başladım ve ortaya daha fazla malzemeyi nasıl tasarımlara katabileceğimi düşünürken bayan makyaj malzemelerini kullanabileceğimi düşündüm ve tasarımlarıma dahil ettim. Çalışmalarıma devam ediyorum. Aldığım tepkiler olumlu oluyor ve her gün kendimi daha da geliştirmek için elimden geleni yapacağım.”

 

Editör: Haber Merkezi