HABER: AYŞE AKYÜZ


Birleşik Haziran Hareketi tarafından Tüm Türkiye’de başlatılan “Bilimsel ve Laik Eğitim için 10 Talep” imza kampanyası Ödemiş Temsilciliği tarafından öğretmen evi önünde Cumartesi günü yapıldı. Düzenlenen etkinliğe Birleşik Haziran Hareketi üyeleri katıldılar. Düzenlenen imza kampanyasına vatandaşlardan da imzalarıyla destek verdiler.

Birleşik Haziran hareketi üyeleri 10 talebini şöyle sıraladılar: Zorunlu Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Dersi kaldırılmalıdır. Yapılan basın açıklamasında 12 Eylül darbesinin sonrasında uygulamaya konulan zorunlu din derslerinin okullarda ayrımcılığa ve dini baskıya yol açtığının altını çizen Birleşik Haziran Hareketi üyeleri din eğitimi ve öğretiminin zorunlu olarak dayatılamayacağını belirterek ortaöğrenim kurumlarında seçmeli olarak okutulan “peygamberin hayatı” “İslam tarihi” gibi derslerin  zorunlu hale getirildiğini, her öğrencinin lise öğrenimi boyunca en az bir kere almak zorunda olduğunu, bu dayatmalara son verilmesi gerektiğini belirtiler.

Haziran hareketi üyeleri okullarda Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olmadığı gerekçesiyle okullarda cami imamlarının görevlendirildiğini, imamların pedagoji eğitimi almadıklarını, okul ortamının din, ırk, mezhep gibi özeliklerden oluşuyor olmasının imamların okullarda olması nedeniyle sıkıntı oluşturduğuna dikkat çekerek bu uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtiler.

 Birleşik Haziran Hareketi üyeleri Bilimsel ve laik eğitim için diğer talepleri şunlardan oluştu: Okulların İmam Hatipleştirilmesine son verilmelidir, Ders kitapları bilimsel içeriğe kavuşturulmalıdır, okullarda kutlu doğum haftası uygulamalarına son verilmelidir, öğrencilerin kılık kıyafetlerine karışılmamalı, okullarda mescit uygulamasına son verilmelidir, Bilimsel ve laik eğitim için söz ve karar öğrencilerin, öğretmenlerin velilerin olduğuna dikkat çekilerek, MEB şura kararlarının yok sayılmasını taleplerinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi