HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Yakın zamanda Ovakent ve Kaymakçı’da da oluşturulması planlanıyor.
Ödemiş ilçe sınırlarının 1082 kilometre olması ve yerleşim alanının dağınık bulunmasından dolayı Bütünşehir yasasıyla değişen bazı hizmetlerin daha sağlıklı yapılabilmesi amacıyla Ödemiş Belediyesi, aldığı meclis kararıyla Birgi, Kaymakçı ve Ovakent’te itfaiye müfrezeleri oluşturacak. 
Konuyla ilgili ilk çalışma İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Birgi’de gerçekleşti. Birgi Belediye hizmet binasının alt katında hizmet verecek olan ekip, 3 tonluk ilk müdahale aracı ile hizmet edecek. Araç aynı zamanda dar sokaklara da girebilecek ebatlarında yer alıyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “ İlçe sınırlarımızın çok geniş ve hizmet alanının dağınık olmasından dolayı hizmetlerimizi en iyi ve en hızla şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Hafta sonu tarihi Birgi Mahallemizde yaşanan talihsiz olay, hepimizi çok üzdü. Konuyla ilgili hızlı şekilde önlem almak amacıyla Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile Birgi’de itfaiye müfrezesi oluşturduk. Yakın zamanda Ovakent ve Kaymakçı ’da da itfaiye müfrezeleri oluşturacağız. Umarım bu ekiplerimize ihtiyaç duyulacak herhangi bir olay yaşamayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi