Birgivi Koleji, “Sivil Savunma Haftası” nedeniyle öğrencilerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla yangın tatbikatı düzenledi.

Öğrenciler ders esnasında yaşayabilecekleri afetlere hazırlamak önce sınıflarda bir tatbikat düzenledi.

Öğrenciler verilen yangın alamı komutuyla birlikte tek tek hızlı adımlarla sınıflarını boşalttılar. Okul Bahçesinde toplanan öğrencilere İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş İtfaiye grubu itfaiye şefi Bahadır Şenduran yönetiminde tatbikat yapılarak oluşabilecek yangına karşı nasıl hareket edilmesi yönünde bilgi verildi. Okulun bahçesinde senaryo gereği yakılan ateş ise söndürüldü.

Şenduran tarafından öğrencilere yangın tüpünün kullanımı ve doğalgaz, LPG kaçaklarına karşı alınacak önlemler uygulamalı olarak gösterildi. Gönüllü öğrenciler yapılan uygulamalara katıldı.

Yapılan tatbikatla ilgili olarak Birgivi koleji sivil savunma tatbikatı organizatörü Hasan Özdemir; “okulumuzda bir tatbikat gerçekleştirdik. Gerçekten güzel bir tatbikat oldu. Katılım iyiydi. Öğrenciler gerekenleri yaptılar. Talimatları yerine getirdiler. Daha sonra yangın söndürme cihazlar nasıl kullanılır, gösterdik. Tatbikatımızı kaza ve herhangi bir olası olay olmadan bitirdik. Ben arkadaşlarıma, okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi