Birgivi Koleji, velilere yönelik Aile İçi İletişim konulu konferans düzenledi. Birgivi Koleji konferans salonunda düzenlenen programa aileler büyük ilgi gösterdiler. Proğrama konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Hakan Metan: ‘’ Aile kavramının sıkça sorgulandığı ve özellikle günümüz sosyal medya iletişim ağlarında bilgi kirliliğinin bizi bu denli kuşattığı günümüzde, sorgulanması gereken en önemli konulardan biri aile içindeki iletişimin niteliği ve niceliği olmaktadır. Toplumda sağlıklı bir birey yetişebilmenin ilk şartı aile içinde başlayan ve ömür boyu devam edecek olan eğitim sürecidir. Bu eğitim süreci de ilk etapta düzgün iletişim kurabilmekle başlar. Bu yüzden öncelikle bir iletişim sürecinin gerçekten iletişim ile sonuçlanabilmesi için gerekli olan şeyleri bilmemiz önemlidir’’.Dedi.

İletişimde ne söylediğinizden ziyade nasıl söylediğiniz önemlidir diyen Uzman Psikolog Hakan Metan, aile iletişiminde en önemli unsur “anlaşılıyor olmak” değil “hissediliyor olmak ”tır. Pozitif iletişimde söylediklerimizden çok, onu nasıl söylediğimiz önem kazanmaktadır. Ayrıca bir insanı etkilemek istiyorsak onun düşüncelerine değil, duygularına hitap etmemiz önemlidir, dedi.

Aile içi iletişimde sınırların ve vücut dilinin önemine değinen Metan; ”İletişimde sınırlarımızı iyi belirlemeliyiz. Karşılıklı olarak iki tarafın da özbenliğe ya da egoya zarar verecek sözler söylemekten uzak durması, özellikle önemlidir. Vücut dilinin önemini iyi kavramalıyız. Kişilerin iletişim boyunca yüzdesel olarak en büyük yüzdeyle, vücut dilini dikkate aldıklarını biliyoruz. Bu nedenle vücut dilini dikkate almak ve bilinçli kullanmak son derece önemlidir” dedi.

Programın sonunda Birgivi koleji Müdürü Adil Özçetin konferansa katılan velilere teşekkür etti ve konuşmacı olarak katılan Hakan Metan’a katkılarından dolayı çiçek takdim edildi. Programın sonunda Uzman Psikolog Hakan Metan Adam Olacak Çocuk ve Bu Çocuk Beni Anlamıyor adlı kitaplarını imzaladı.

Editör: Haber Merkezi