HABER:ELİF ACUN

Ödemiş Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis toplantısı Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş başkanlığında Ödemiş Belediyesi Meclis toplantı salonunda gündemde bulunan 5’i ek toplam 20 Maddeyi görüşerek yapıldı.

Gündeme geçilmeden önce söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş sözlerine Gara’da şehit düşen askerlere rahmet dileyerek başladı. Baharın gelişine ve cemrelerin düşmesine de değinen Başkan Eriş, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü ülke kadınlarının ve mecliste bulunan kadın belediye meclis üyelerinin kadınlar gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yaptığı görüşmelerinde konuşulan projelere değinen Başkan Eriş, tarım ve hayvancılık alanında alınan kararları, bölge üreticilerinin ekonomik anlamdaki sıkıntılarını ve bu yönde geliştirmiş oldukları çalışmaları anlattı.

Bölge Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerde konuşulan projeler ve SOMSEN’de kadrolu işçiler için alınan kararlar ve imzalanan toplu iş sözleşmesi gündeme geldi.

Ödemiş’in Konaklı Mahallesinde Belediyeye ait olan 1536 metrekarelik alanda üreticilere gelir kapısı olması için kurulan sera ve üretilen ürünler anlatıldı.

ÖDEMİŞ’TE TURİZM İÇİN ATILAN ADIMLAR GÜNDEMDE

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu’nun gerçekleştirmiş olduğu ziyaret gündeme geldi. Başkan Eriş, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlu ile gerçekleştirdikleri Birgi turunu ve Birgi’yi çok sayıda turistin ziyaret etmesi ve Ödemiş’te turizmin geliştirilmesi için atılan adımları anlattı.

Ege Üniversitesi tarafından desteklenen İZKA destekli ‘Aktif Yaş Alma’ projesi ve Tanzim Satış Yeri konusu konuşuldu.

Bozdağ Belediyesi ile gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği meydan düzenleme çalışmaları, Bölge halkının istek ve görüşleri konuşuldu.

Bozdağ halkına bu doğrultuda daha iyi hizmet vermek için tek yönlü trafik projesi anlatıldı.

Yarbay Caddesine yapılması planlanan eğitim kompleksi ihalesi de konuşulan konular arasındaydı.

Birgi Mahallesine pandemi sonrasında yapılacak olan projeler, planlanan hedefler ve bölge halkının istekleri ve muhtarlarla yapılan görüşmeler anlatıldı.

Birgili kadınların ziyarete gelen turistlerle daha iyi anlaşmak için istedikleri dil kursuna da değinen Başkan Eriş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için bölge kadınlarına dil kursu açmak istediklerini söyledi.

14.sü gerçekleştirilen Travel Turkey etkinliğinde Ödemiş’in doğal ve tarihi güzelliklerinin de yer aldığını belirten Başkan Eriş, listede Birgi, Bozdağ ve Gölcük mahallerinin yer aldığını söyledi

Son olarak 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 40yılı, 50 yılı ve 60 yılı geride bırakan çiftleri ziyaret ettiklerini anlattı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Gündem maddelerini değerlendirmek amacıyla toplantıyı başlattı.

5’i ek toplam 20 maddenin görüşüldüğü mecliste 1.2.3. Maddeler Komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

4.ve 5. Maddeler Encümene geldiği gibi kabul edildi. 6. Madde İmar Komisyonuna havale edildi. Konuşulan 7. 8. ve 9. Maddeler Üçlü Komisyona havele edildi.

10.Madde kabul edildi. 11. Madde Üçlü Komisyona havale edildi.12. Madde Ek 5 maddesi ile Üçlü Komisyona havale edildi. MHP grubununun verdiği önerge ile kabul edildi.

13.Madde geldiği şekilde kabul edildi. 14. Madde kabul edildi. 15. Madde yapılan eklemeler ile kabul edildi.

Eklenen 5 maddeler ise;

16.Madde Hukuk Komisyonuna havale edildi. 17. Madde Engelsiz Hayat Komisyonuna havale edildi. 18. Madde Üçlü Komisyona Havale edildi. 19. Madde Meclis üyelerinin mazeretlerinin görüşülmesi ile kabul edildi. Son olarak 20. Madde altında gerçekleştirilen Dilek ve Temeni bölümü ile Meclis sona erdi

Editör: Haber Merkezi