17.00’da beldeye bağlı düdükçü mevkisinde çıkan yangın rüzgârında etkisiyle kısa sürede zeytinlik araziye yayıldı. Kısa sürede büyüyen alevler Birgi’de tarihi alevlerin bulunduğu yerleşim yerlerine kadar ulaştı .Geniş araziye yayılan alevlere Bayındır, Beydağ, Ödemiş Orman İşletmeye ait 5 arazöz, 40 yangın işçisi, 4 yangın söndürme helikopteri katıldı. Ayrıca Orman ekiplerine Birgi Belediyesi İtfaiye ekipleri başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiye ekipleri destek verdi. 2 saatlik müdahale sonrası kontrol altına alınan yangında 1 hektarlık zeytin arazi kül oldu.

Yerleşim yerlerine kadar yaklaşan yangında can kaybı olmazken ciddi derece de maddi zarar oluştu. İtfaiye ekipleri tarihi evlerin bulunduğu mahalleye yangının ulaşmaması için adeta etten duvar ördü.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Birgi Belediye başkanı Cumhur Şener, “Yangına Düdükçü Mevkiinde aldığımız bir ihbar ile ilk müdahaleyi biz yaptık. Yangının çıktığı arazide kuvvetli rüzgâr vardı alevler kısa sürede zeytinlik arazide yayıldı. Yangına Orman işletme ve itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik müdahalesi sonrası kontrol altına alabildik. Yangın tarihi evlerin bulunduğu Kurtgazi Mahallesine kadar ulaştı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangının mahalleye girmesini engelledik. Yangının henüz neden çıktığı belli değil ancak yangının başladığı yere baktığımızda tam yol kenarı izmaritten çıktığını tahmin ediyorum. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor. Ciddi derecede mal kaybı olsa da can kaybının olmaması en büyük telafimiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi