HABER: TOLGA KIZGIN

Tarih boyunca birçok toplumun yaşadığı ve turizm açısından Ödemiş’in en önemli mahallelerinden biri olan,  2012 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine eklenen Birgi’de, yıllar önce kurulan, gelen ziyaretçilerin vakit geçirmesini sağlayan ve yöreye ait ürünlerin sergilendiği, Aydınoğlu Meydanı’nda esnaf tarafından kurulan sergilerin yeri değişiyor.

Birgi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yapıcı, Aydınoğlu Meydanı’n da esnaf tarafından kurulan ve ilçe dışından gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olan sergilerin bulunduğu yerden başka bir yere taşınacağını belirterek, esnafın ve mahalledeki vatandaşların bu duruma karşı olduklarını söyledi.

“Yeni düzen Aydınoğlu Meydanı’nda kurulmalı“

Muhtar Mehmet Yapıcı, Ödemiş Belediyesi’nin Aydınoğlu Meydanında kurulan sergilerin yerleri için yeni bir planlama ve düzenleme yapacağının söz konusu olduğunu belirterek , “Aydınoğlu Meydanı’n da esnaf tarafından kurulan ve turizme yönelik yöresel lezzetlerin bulunduğu, hediyelik eşyaların satıldığı sergilerin, başka bir yere taşınması söz konusu. Fakat şuan Aydınoğlu Meydanı en Birgi’nin en çok ziyaretçisini barındıran merkezi bir yerdir. Açıkçası Birgi esnafı ve halkı sergilerin başka bir yere taşınmasını istemiyor. İlk olarak çiftçimizin ürettiği ürünleri satması için kurulan, köylü pazarı olarak adlandırdığımız sergilerin daha az ziyaretçinin ulaşabileceği bir yere kurulması halinde esnaflar buradaki kadar iş yapamayacaklardır. Yöremizin ve Birgi’nin tanıtılması konusunda Aydınoğlu Meydanı’nda kurulacak bir düzen herkes için daha iyi olacaktır“ dedi.

Editör: Haber Merkezi