Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Birgi’de organik tarımı anlattı. Birgi Belediyesi Toplantı Salonu’nda Birgi merkez ve çevre köylerinde uygulanacak olan Ödemiş Birgi Beldesi ve Köyleri Tarih Ve Çevre Bilinciyle Organik Meyveciliği Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ kapsamında eğitim toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Toplantıda genel meyve yetiştiriciliği ve kestane-ceviz yetiştiriciliği konuları anlatıldı.
Ege Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr.Ali Ünal tarafından Kemer köyü kestane üreticileri başta olmak üzere 45 üreticiye genel meyve yetiştiriciliği , kestane-ceviz yetiştiriciliği ve fidan dikimi, budama, bahçe tesisi oluşturulması, meyve ağaçlarında dölleyici çeşitler hakkında bilgiler verildi.
Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Organik Tarım Birimi üyeleri, Birgi Belediyesi çalışanları, İlçe Müdürlüğü Organik Tarım Birimi elemanları katıldı. Toplantıda üreticiler de sordukları sorularla toplantıya katılım sağladı.
Bu proje kapsamında 2 aylık bir süreçte her hafta farklı konularda olmak üzere organik tarım eğitimlerinin devam edeceği bildirildi.
Editör: Haber Merkezi