HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Açılışa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanın Eşi Nevin Badem, Kültür Müdürü Hüseyin Köklü, Ödemiş Tapu Müdürü Ethem Yalçın, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Ödemiş İlçe Tarım müdürü İbrahim Altıntaş, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, CHP Ödemiş eski ilçe Başkanı Nazan Dönmez, Ödemiş Zihinsel ve Bedensel engelsiz Yarınlar derneği Başkanı Hülya Tunç ve çok sayıda davetli katıldı.


Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklarından Serpil Köymen “Kurulduğumuz 2011 yılından bu yana yol arkadaşlığı yaptığımız üreticilerimizle önemli bir yol katettiğimizin inancındayız. Geleneksel ipekçilikle ilçemizi birçok organizasyonda gururla temsil ettik. En son geçen hafta Uluslar arası Turizm fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığının Standında Ödemiş ipeğini temsille görevlendirildik. İpekle uğraşmayı o kadar çok sevdik ki Ülkemizin önemli yerleşimlerinden Unesco geçici Kültür mirası kapsamındaki Kadının fendi Birgi ile bu toprağın Kadın sanatını tekrar kucaklaştırmak iştedik. 6.5 yıllık çabamızın meyvesini olan dükkânımızda Ödemiş’i temsil etme misyonumuzla yola çıktık. Bu yolculukta bizi inanarak. Desteklerini esirgemeyen Ödemişli esnaflarımıza, kadın üreticilerimizin emeklerinin daha güçlü görünmesini sağlayacak bu mekânı yaptık.  Kurumsal ortaklarımız olan Bademli Fidancılık tarımsal kalkınma Kooperatif odası başkanı Selçuk bilgi ve Ödemiş ada kardeşler Mandıra’dan Hüseyin Adagüme ve İşadamı Hayrettim Çamlıbel’e daima bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Ödemiş Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Köklü “Her şeyden Önce şu Birlik ve beraberlik içerisinde hani şu elleri Toprak kokan elleri nasır kokan erkeklerimizi bilirdik te elleri böyle vatan kokan, Kadınlarımızın Kültürel değerlerimizi böyle ayakta tutmak için çabalarını pek gündeme getirmezdik. 2011 yılından itibaren Ödemiş’te Kadın Kooperatifi önderliğinde Ödemiş Belediyesinin katkılarıyla ve desteğiyle her zaman çevredeki arkadaşlarımızın esnaflarımızın desteğiyle bu oluşum halka halka büyüyerek, artarak ve güçlenerek, daha ileri noktalara gidiyor.  Bu tarihi mekânda Birgi’de taş evde böyle bir kadınlarımızdan bahsederken, aklımıza sadece güzellik geliyor. Güzellikten başka hiçbir şey gelmiyor. Eserlerinde letafet, zarafet, nezaket mevcut. Güzellikleri nakış nakış işleyen kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu “ Göreve başladığım ilk yıllarda tanıştığım kişilerden biride Ödemiş Kadın Kooperatifiydi. Kaymakamlığımıza ziyarette gelip yaptıkları çalışmaları bana anlattılar. Ödemiş’te ipek konusunda böyle bir çalışma olması benim çok hoşuma gitti ve mutlu oldum. İade-i ziyaret yaptım yerlerden birisi de onların o zaman çalışma yaptıkları yer Ödemiş’teki yerleri oldu. Ve o zamandan beri de Kadın Kooperatifi çalışmalarını takip ediyorum.  Ödemiş ipeği şu günlerde artık sadece Ödemiş’te değil İzmir’in hatta Türkiye’nin gündemine yavaş yavaş oturmak üzere, bu konuda İl valimiz Erol Ayyıldız’ın eşleri çok ciddi bir çaba sarf ediyorlar. Merak içerisinde ziyaret ettiler. Kadın Kooperatifimizin çalışmalarının incelediler. Halk Eğitim Merkezimizi bu konuda devreye soktular. Ödemiş ipeğini nasıl canlandırabiliriz. Konusu şu anda ciddi bir şekilde gündemimizde Kooperatifimizin kadınlarımızın elinde olması ve onların bu iş içinde yer alıyor olması ipek ve Kadının elinin ve Kadın duygusunun estetiğinin bir araya gelmesi çok güzel bir buluşma noktası olan yeri göreceğiz. Ben daha öncede bildiğim için bundan eminim gerçekten çok güzel bir şey yaptılar. Birgi’nin bu işe tekrar ev sahipliği yapıyor olması ayrı bir güzellik Birgi zaten Ödemiş’in bir gururu Ödemiş’e ciddi bir tanıdım penceresi Ödemiş ipeğinin de bu kooperatifinde açmış olduğu bu yerle birlikte bu showroom da sergilenmiş olması ayrı bir güzellik olacak. Bize de Ödemiş Kaymakamlığı olarak her türlü desteği sağlamak düşüyor” dedi.





Editör: Haber Merkezi