HABER:ELİF ACUN

Ödemiş Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birgi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kalıcı olarak girme hedefi için Alan Yönetim Planı protokolü imzaladı.

Birgi Mahallesi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kalıcı olarak dahil olmasını sağlamak ve Birgi’yi turizmle geleceğe taşımak için toplantı yapıldı. Birgi için yeni bir dönemi başlatacak olan protokol sonrası yapılacak olan çalışmalar ve yol haritası bu toplantıda gündeme geldi.

Günlüce Mahallesinde bulunan Tay Park’ta gerçekleştirilen toplantıda, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İl Müdür Yardımcısı Kaan Erge, Ödemiş Müze Müdürü Feride Kat ve Efes Müze Müdürü Cengiz Topal bulundu.

Oluşturulan protokol ile Ödemiş Belediyesi’nin bünyesinde oluşturulacak olan Alan Yönetim Birimi ile Danışma Kurulu, Denetleme ve Eşgüdüm Kurulları Birgi Mahallesi için yeni bir dönem başlayacak.

BİRGİ UNESCO GEÇİCİ LİSTESİNDE

Sahip olduğu tarihi geçmişi ve eşsiz doğası ile Birgi Mahallesi 2012 yılından bu yana Birgi UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alıyor. Geçmişten günümüze gelen tarihi yapıları ile Birgi Mahallesi yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi