HABER: AYŞE AKYÜZ


Ödemiş’in Birgi Mahallesi Tarihi ve turistlik özelikleriyle Ödemiş’in incisi oldu. İzmir ve ilçelerinden çok sayıda misafir ağırlayan Birgi’de geçtiğimiz pazar günü yoğun bir ziyaretçi akını vardı. Birgi’de bulanan tarihi ve turistlik mekânlarının dışında doğal satılan gıda ürünleri de ziyaretçilerden ilgi görüyor. Pazar günü Birgi’de Torbalı, Ayvalık ve İzmir’in dışında Avustralya ve Kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen misafirler bulunuyordu. Birgi’ye ziyarette bulunanlar başta Çakırağa Konağı olmak üzere Birgi’de bulunan tarihi yerleri gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Birgi’yi ziyaret eden konuklardan bazıları Ödemiş Belediyesi’ne ait açık römorkla Birgi turu yaptılar.

Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen ve İzmir’de yaşayan arkadaşlarıyla Birgi’nin tarihi ve turistlik yerlerini görmeye gelen Arzu Muradkhan Faraji Çakırağa Konağı’na hayran kaldığını belirtti.

Birgi’nin Azeri asılı konuğu Arzu Muradkhan Faraji “Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’den Birgi’ye ziyarete geldim. Birgi’yi ve Çakırağa konağını çok güzel buldum. Birgi bana Azerbaycan’ın Baskal Köyü’nü anımsattı. Orada Birgi’de olduğu gibi konaklar bulunuyor. Yapıları bakımında Birgi’de bulunan taş evlere benziyorlar.”

Birgi Pazar günü yalnızca dışarıdan gelen misafirlerin değil, Nişan ve düğün hazırlıkları yapan genç çiftlerinde fotoğraf çekimi için en uğrak noktalarından biri oldu. Özelikle Birgi’de bulunan Andaç evi sokağı ve Birgi sokakları gelin fotografçıları için en güzel karelerin yakalandığı mekân halini aldı. Pazar günü yaşanan kalabalık akşam saatlerinde Birgi sokaklarında yoğun bir trafik akışının yaşanmasına neden oldu.

Editör: Haber Merkezi