HABER: YÜKSEL BALCI         


Ödemiş’in tarihi Birgi Mahallesi’nde, eşi kahvede çalışacak işçi bulamayınca, 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Şükriye Sulukan, “Ben bu işe varım” diyerek garsonluk yapmaya başladı. Hiçbir kahvede kadın garson bulunmazken, eşi Orhan  Sulukan’ın   Fatih Mehmet Bey Caddesindeki  kahvesinde Şükriye hanımın  garsonluk yapmasını Birgililer takdirle  karşılıyor.

 
Önceleri “ Kadın kahvede çalışırmı” diyen Birgililer, şimdi Şükriye hanımı takldir edrek “ Bravo kadına, eşinin zor zamanında kahvede garsonluk yaparak evine ve eşine katkıda bulunuyor” diyerek genç kadını takdir ediyorlar. Sabahleyin erkenden 2 çocuğunu bırakarak kahveye koşan genç kadın, özellikle emeklilerin ve yaşlı insanların geldiği kahvede, yaptığı taze çayları müşterilerine bizzat servis yapması ilgi ile karşılanmaktadır. Eşi Orhan Sulukanla birlikte sabahtan gece yarılarına kadar,  çay pişirip servis yapan karı kocanın kahvesi dolup dolup taşmaktadır.

 

Şükriye Hanım bu konuda “ Eşim yıllardır Birgi’de kahvercilik yapıyor.  Ancak garson bulmakta zorluk çekiyor. Kahvemiz her saat kalabalık olduğu için mutlaka garsona ihtiyaç var. Gelen garsonlar bir süre çalıştıktan sonra, ayrılıyorlar. Bu sefer eşim yalnız kalıyor yorgun bitkin eve geliyor. Buna  vicdanım razı olmadığı için bu işe başladım. Önceleri biraz çekindim ama 4 yıldır bu işe alıştım. Şimndi zevkle eşime yardım ediyorum. Birgi’de bayan garson olarak tek kişi olmanında mutluluğunu yaşıyorum. Kahveye gelenler hep emekli insanlar olduğu için bana hepsi” kızım “ diyor bende buna çok seviniyorum.”

 

Orhan Sulukan ise, “ Gerçekten yalnız kalmıştım. Eşimin bu davranışı beni çok memnun etti, kendisine teşekkür ederim.”

 

Editör: Haber Merkezi