ÖZEL HABER: GAMZE ONAN
Ödemiş Ovakent Mahallesi Çatalarmut mevkiinde bulunan Dörtyol kavşağında yaşanan can kayıpları ve maddi hasarların durdurulmasını isteyen Ovakent Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldan ve Ovakent mahalle sakinleri hem sokak aydınlatması hem de kavşağa ışıklandırma yapılması talebinde bulundu.
Yetkililerin seslerini duymasını isteyen vatandaşlar daha fazla can kaybının ve maddi hasarın yaşanmamasını diledi.
Çatalarmut’ta yılda yaklaşık 30 kaza
Mahalle Muhtarı Hüseyin Buldan, Çatalarmut dört yol kavşağında yaşanan kazaların son bulması için uzun süredir bir çözüm arayışında olduklarını ellerinden geldiğince yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade etti. Buldan, “Ovakent’e bağlı Çatalarmut mevkii,  Dörtyol Kavşağı Beydağ, Selçuk, Kuşadası, Gökçen, Ovakent merkezi Ödemiş’e yakın bir kavşak. Burada devamlı trafik aksaklığı yaşanıyor.  Bu bölgede yılda yaklaşık 30 kaza oldu. Vatandaşlarımız ve sürücüler bu konuda sıkıntı çekiyorlar bu sorunun çözümü için başvurduğumuz yerlerden henüz bir değerlendirme alamadık. Bundan 3 ay önce bir sinyalizasyon için geldiklerinde sayım yapıldı.  İzmir Bölge Müdürlüğü sayımın yeterli olduğunu ancak orta refüjün geometrik yapıya uygun olmadığını, bu yüzden ışıklandırmanın yapılamayacağı belirttiler ancak bizlerin bu konu hakkında takiplerimiz devam etmekte.
Yalnızca ışıklandırmanın da yeterli olmayacağını vurgulayan Buldan, ışıklandırmadan ziyade belli mesafelerde aydınlatma direklerinin de olması gerekiyor. Vatandaş Gökçen istikametinden Çatalarmut kavşağına gelirken nereye geldiğini anlayamıyor. Bu da kazaya sebep veren önemli bir etkendir.  Yetkililerden TEDAŞ ve Kara Yolları’ndan hem yolun aydınlatılmasını hem de ışıklandırmanın yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Vatandaş çözüm istiyor
Kazalara şahit olanlar vatandaşlar ‘Ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan Çatalarmut Kavşağı için biran önce yapılması gerekenin yapılmasını, daha fazla kaza meydana gelmeden, can kaybı yaşanmadan sorunun halledilmesini istediklerini belirttiler.  
Süleyman Barış, “Bu yol dar ve yetersiz ve ışıklandırmada yetersiz Arabalar 140-150 km hız ile geçiyor.”

Yolun çok dar olduğunu belirten Yaşar Eker, “Yolumuz çok dar, kavşak dar ve ışıklandırma hiç yok bir an evvel ışıklandırılmasını istiyoruz.”
Bu kavşağın bir çözümü olması gerektiğini belirten Mehmet Yüksel, “Bu kavşağa ışıklandırma yapılması lazım. Sürekli kaza oluyor daha geçtiğimiz günlerde bir çift öldü. Bunun bir çözümü olmalı her gün bir kaza bela var buradaki kazalara da şahit oluyoruz. Geçen olan kazada direğe çarpmamış olsalar kahveye gireceklerdi ve belki on kişi daha ölecekti.”
Özellikle geceleri ışıkların çok yetersiz olduğunu belirten Adnan Sürav, “Kavşakta ışıklandırma sistemi ya da kavşağın büyütülmesini istiyoruz. Ada etrafını dönünüz, gelene yol veriniz şeklinde uyarılar istiyoruz. Daha bir ay evvel karı koca öldü burada. Aynı zamanda gece ışıklar çok yetersiz durumda.”
Metin Yumuşak,  “Burası Ödemiş, Beydağ, Tire, Ovakent ve birçok yeri bağlayan bir yer. Burada olan kazalar çok kötü. Allah’ım kimseye acı vermesin. Buranın bir an önce döner kavşaklı yol yapılması gerekiyor. Çünkü burası her yere bağlantılı olan bir yer.”
Biran önce sorunların çözüme ulaşmasını beklediğini belirten Şükrü Uyaroğlu, “Kavşakta her sene 2-3 büyük kaza oluyor. 5-6 ay önce iki kişi öldü ondan evvel beş kişi ağır yaralandı. Ödemiş’ten Tire’den gelenler trafik işaretleri olmasına rağmen bu kavşağa çok hızlı giriyorlar o yüzden bir an önce buraya ışıklandırma sistemi gelmesi gerekiyor.”
Işıklandırma ya da başka bir şey yapılsın ama çözüm getirilsin diyen Mustafa Karadut, “Bu kavşakta daha önceden lamba yanıyordu, söndü buraya yeniden lamba yapsınlar. Burada benim kendi köylüm kaza yaptı araba çarptı kimisi arabanın içinde öldü kimisi dışına sürüklenerek öldü buraya ışıklandırma yapsınlar veya başka bir çözüm bulsunlar bizim başka bir ricamız yok.”

Yetkililerden bize bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz diyen Çatalarmut Mevkii esnaflarından Mustafa Yağcıoğlu, “Çatalarmut mevkiinde esnafım. Kış aylarında burada kaza oldu iki kişi vefat etti. Bu tip kazaların önlemesi için aynı zamanda kavşakta bir ışığın belirmesi için ışıklandırma istiyoruz. Gerekli yöneticilerden, belediye başkanlarımız ve muhtarlarımızdan bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz.”
Yakın zamanlarda da kazaların meydana gelmeye devam ettiğini belirten Ayhan Şengöz, “Burada bir hafta önce Deniz Feneri otobüsü ile ambulans çarpıştı. Kazalar olmaya devam ediyor.  Işıklandırma olmadığı için. Bu bölgeye ışıklandırma istiyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi