Tamamen yanan evde, barınmanın mümkün olmadığını belirten işsiz durumdaki baba, yardıma muhtaç durumda olduklarını belirterek, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

Tire ilçe merkezi TOKİ Mahallesinde bulunan, TOKİ 2. Etap Konutlarında yaşayan Edip ve Sevda Mercan çiftinin 2 göz odalı evi, önceki gün elektrik kontağından çıkan yangınla küle döndü. 2, 3 ve 6 yaşlarında ikisi kız, biri erkek üç küçük çocukları bulunan, kıt kanaat geçinme derdindeki genç çift yaşadıkları bu yangın sonrası çok daha zor bir duruma düştü.

DAR GELİRLİ OLDUKLARI İÇİN, DEVLET 130 TL GERİ ÖDEMELİ KONUT SAHİBİ YAPMIŞ

Devletin dar gelirli aileleri ev sahibi yapma projesi kapsamında, aylık 130 TL ödemeyle, satın alma hakkı kazandıkları evlerinde ellerindeki birikmiş birkaç lira parayla geçinmeye çalışan ve şuan işsiz durumda olan Mercan çifti, yiyecek bir lokma ekmeğe ve yemeğe muhtaç durumdayız.

FİLMLERE KONU OLACAK BİR KURTULUŞ

Yangın anında 2 ve 3 yaşlarındaki iki küçük çocuğu ile birlikte evde bulunduğun ve o sırada uyuduğunu belirten baba Edip Mercan (33), yaşadıkları büyük korkuyu ve mucize şekilde nasıl kurtulduklarını şöyle anlattı: “Öğlen saatleriydi. Eşim ilkokula başlayan çocuğumuzu okula götürmüştü. Ben iki küçük çocuğumuzla evdeydim. O esnada uyumuşum. Üç yaşındaki çocuğumun, ‘Baba ateş’ diyerek bana seslenmesi ve dürtmesi ile uyandım. Kalktığımda evin salonu ve diğer odanın alevler içinde olduğunu gördüm. Eşim, ben uyuyacağım için evdeki küçük çocuklar dışarı çıkmasın diye kapıyı kilitleyip, anahtarı da alıp gitmiş. Çocukları alıp dış kapıya yöneldiğimde kapının kilitli olduğunu gördüm. O an daha fazla korkup telaşlandım. İçeride diri diri yanıp gidecektik. Bir an aklıma alt komşuma çocukları pencereden uzatmak geldi. Odanın penceresinden yardım için bağırdım. Alt komşuma çocukları pencereden sarkıtarak verdim ve onları bu şekilde kurtardım. Kendim ise banyoya geçtim. Kapıyı kapattım ve her tarafımı su ile ıslatarak bir yardımın gelmesini beklemeye koyuldum. Çok geçmeden eşim gelince evin kapısını açıtılar ve ben de o şekilde kendimi kurtardım.”

“BİTMİŞ DURUMDAYIZ, BİR LOKMA EKMEĞE MUHTACIZ”

Filmlere konu olacak bir yangın ve kurtuluş yaşadıklarını belirten Edip Mercan, “Şuanda işsizim. Bir işte çalışmak istiyorum. Kenarda biriktirdiğimiz bir miktar para ile idare etmeye çalışıyorduk. Yangından bu paralar da dahil her şeyimizi kaybettik. Üç küçük çocuğumuzla bitmiş durumdayız. İlgili kuruluşlara müracaatlarımızı yaptık. Ama bizim aile olarak bekleyecek durumumuz yok. Zira bir lokma yiyecek alacak paramız yok. Barınacak yerimiz yok. Bir iş verilmesini geçici bir süre de olsa destek verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuşarak, içine düştükleri zor durumu anlattı.

Editör: Haber Merkezi