Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, devlet eliyle ilçede gerçekleştirilecek projeleri ve kazandırılacak yatırımları hayata geçirmek için girişimlerini sürdürüyor. Ödemiş'in geleceği için çalıştıklarını belirten Badem, "Hedefimiz, daha kalkınmış, daha güçlü, insanları daha mutlu bir Ödemiş'i oluşturmak. Bütün çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz." dedi. 


Proje ve yatırımlara yakın takip 

Hafta sonu İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya gelen Başkan Badem, Torbalı-Bayındır- Ödemiş-Kiraz bölünmüş karayolunun son durumu ve doğalgaz iletim hattının ilçeye getirilmesi konunda görüşmeler yaptı. Yıldırım, Başkan Badem'i dikkatle dinleyerek Ödemiş'te gerçekleştirilecek projeler ve yatırımların takipçisi olacaklarının sözünü verdi.

Bölünmüş yol Ödemiş için büyük kazanım

Başkan Badem yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Torbalı-Bayındır- Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol çalışması devam etmektedir. Devam eden işin hızlandırılması ve 2015 yılının ilk aylarından itibaren Çatal mevkii Ödemiş arası çalışmaların başlaması ve şantiyenin Ödemiş'e kurulması konusunda Sayın Binali Yıldırım'dan destek istedik. Bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanmasıyla bölgemize ulaşım daha rahat bir şekilde olacak. Aynı zamanda tarım ürünleri ve hayvancılık açısından zengin olan kentimiz, alıcı ve satıcının kolaylıkla ulaşabildiği bir merkez haline gelecektir." şeklinde konuştu.

Ödemiş doğalgazı bekliyor

Kış aylarının gelmesiyle ilçede yaşanan hava kirliliği sorununun doğalgaz ile çözümleneceğini ifade eden Başkan Badem, "Ödemiş, coğrafi yapısı nedeniyle  hava sirkülasyonunun az olduğu bir bölge. Kömür kullanımına bağlı olarak özellikle akşam saatlerinde çok ciddi bir hava kirliliği olmaktadır. Tire Kutsan fabrikasına kadar gelmiş olan doğalgazın 20-22 km'lik iletim hattıyla Ödemiş'e getirilmesi konusunu da Sayın Binali Yıldırım ile görüştük. Konuyla ilgili çalışmalarımızı paylaştık." dedi.

Editör: Haber Merkezi