AK Parti İzmir Milletvekili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yıldırım, milletin Osmanlı Tokadı vurduğunu söyleyerek, "Bu seçimlerde herkese söylenecek söz söylendi. Devlete, millete kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli de almıştır, çaprazı da almıştır, yamuğu da almıştır" ifadelerini kullandı. Yıldırım ayrıca CHP, MHP ve HDP'yi de boş geçmedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım partisinin il binasında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yıldırım'a İl Başkanı Bülent Delican, SKM Başkanı Bilal Doğan, milletvekilleri, il yöneticileri ve partililer eşlik etti.

"AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR BİR TANESİ" DEDİ

"Yüze vurur ifadesi AK Parti tekrar tek başına iktidar bir tanesi" diyerek sözlerine başlayan Yıldırım Türkiye'nin tarihi bir gün yaşadığını söyleyerek, milletin dünyaya net bir mesaj verdiğini vurguladı. Yıldırım, "Terörü cesaretlendirenler, azdıranlar bir kez daha mağlup olmuştur. Bu zafer Türkiye'nin zaferidir, milletin zaferidir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

DEMOKRASİNİN NET BAŞARISIDIR

1 Kasım seçimlerinin geniş katılımlı olmasının Türk milletinin demokrasiye olan güvenini ortaya koyduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu seçimler iddia edilenin aksine huzur içinde, güven içinde ve milletimizin iradesinin sandığa yansıtılarak gerçekleştirilmiş olması demokrasinin net bir başarısıdır. Bu bakımdan bu seçimde görev alan tüm görevlileri tebrik ediyorum. Bu seçimlerde canla başla çalışan partimizin genel başkanından üyesine kadar bütün kademelerindeki yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

MİLLET OSMANLI TOKADI VURMUŞTUR

Bu seçimlerin dünyaya verdiği farklı mesajların olduğunu söyleyen Yıldırım, "Türkiye ilk defa yüzde 52 oyla seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geniş vizyonunu ve ortaya koyduğu basiretli öngörüsüyle bir kez daha içerde ve dışarıda ülkemiz üzerinde oyun kurmaya çalışanlara net şekilde cevap vermiştir. Millet, seçtiği cumhurbaşkanının hedef tahtasında olsun diye çalışanlara esaslı bir 'Osmanlı Tokadı' vurmuştur. Ayrıca verdiği mesajlardan biriside Kürt kardeşlerimizin bu seçimlerde çözümü şiddetle değil kardeşlikle olduğunu ortaya koymuşlardır. 7 Haziran'da HDP'ye verdikleri krediyi yeterince değerlendiremeyenlere sarı kart göstermiştir. HDP bu kezde milletin uyarılarını dikkate almazsa kırmızı kart görmeye hazırdır. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz. Bunu başta terör örgütü olmak üzere bölge halkı üzerinde planları olanlar net şekilde anlamalıdır” ifadelerini kullandı.

MİlLİYETÇİ, ÜLKÜCÜ VATANDAŞLARIMIZ VERDİKLERİ OYLARLA DESTEK OLDULAR

MHP'ye de parantez açan Yıldırım, "MHP'nin üst yönetimin aksine milliyetçi, ülkücü vatandaşlarımız Türkiye'nin terörle mücadele hareketine destek vermişlerdir ve güçlerini verdikleri oylarla göstermişlerdir. Dolayısıyla yine kardeşlik, birlik, beraberlik gelmiştir. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet ülküsü hepimizin değişmez ülküsü ve ideali olacağı anlaşılmıştır" diye konuştu.

ÇAĞRIMIZ İZMİR'DE BÜYÜK KARŞILIK GÖRMÜŞ

Seçimlerin İzmir bakımında verdiği mesajlara da değinen Yıldırım, "İki aylık kampanyada biz değerli hemşerilerimizle bir şey paylaştık. 7 Haziran seçimleri yol kazasıdır dedik. 1 Kasım memleket meselesidir dedik. Bu çağrımız İzmir'de büyük karşılık görmüş. AK Parti'nin Türkiye ortalamasının daha da üstünde destek vererek bizi Ankara'ya daha güçlü temsil imkanına kavuşturmuşlardır. Teşekkürler." dedi.

 

CHP'NİN VERECEĞİ BİR ŞEY KALMAMIŞTIR

CHP'ye de değinen Yıldırım, "Yıllardan beri söylemleriyle ve vaatleriyle milletten yetki isteyen CHP, artık elde ettiği bu sonuçlar karşısında bir kez daha Türkiye'nin gerçeğini kabul etmek ve buna göre yol haritasını belirlemek zorundadır. Yerel yönetimlerde kayıtsız şartsız destekledikleri CHP'nin ne Türkiye'ye, ne İzmir'e vereceği fazla bir şeyin kalmadığı gün gibi ortadadır. Bundan sonra başta İzmir olmak üzere tüm ülkemizde şahsım ve yol arkadaşlarımla her konuda hizmetinizdeyiz. Türkiye'nin geleceği güçlü İzmir’dedir, kardeşliktedir, birliktedir. Sonuçların ülkemize ve İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ BÖLGEDE DEĞİŞME OLABİLİR

Kesin sonuçlar ortaya çıkmadığını söyleyen Yıldırım,  AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde yüzde 26 civarı oy aldığını söyledi. Sözlerine devam eden Yıldırım, "Biz kampanyaya başlarken yüzde 24 civarına gerilemişti. Bugün itibari ile yüzde 30 civarına geldik. 7 Haziran seçimlerinde 2'nci bölgede yurt dışı oylarıyla 4'ncü vekilimiz seçilmişti. Bu seçimlerde her iki bölgede 4 vekil çok rahat kazanmış görünüyor. Yurt dışı oyları da dahil edildiğinde birinci bölgede bir değişme söz konusu olabilir. Şuan için erken, yarın netleşecektir" dedi.

PARALELİ DE ALMIŞTIR, ÇAPRAZI DA ALMIŞTIR, YAMUĞU DA ALMIŞTIR

Yıldırım sözlerini “1 Kasım aydınlık Türkiye'nin yarınları için açılan yeni bir kapıdır, yeni bir gündür. Bu yeni günde artık kutuplaşma, ayrışma bir kenara bırakılacak ve bütün düşüncelerdeki her vatandaşımız büyük Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak için kenetleneceklerdir. Bu seçimlerde herkese söylenecek söz söylendi. Devlete, millete kumpas kuranlar bir kez daha dersini almıştır. Paraleli de almıştır, çaprazı da almıştır, yamuğu da almıştır" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Kaynak: Egedesonsöz

Editör: Haber Merkezi