HABER: DİLEK AYVALI


Ak Parti Tire İlçe Binasında partililer ile bir araya gelen Yıldırım'a, İzmir Milletvekili Aydın Şengül ile Milletvekili Adayları Ali Hadim ile Mehmet Bayındır eşlik etti.

Yıldırım'ı parti binasında İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu karşıladı. Yıldırım burada kısa bir konuşma yaparak daha sonra ilçenin salı pazarını gezerek vatandaşa ulaştı. 

Partisinin Tire'deki oy durumunu incelediğini kaydeden Yıldırım konuşmasına şöyle başladı, "2014 yerel seçimlerinde Tire'ye pek çok kez geldim. Mehmet Çeltikcoğlu Belediye Başkan adayımızdı ancak oy durumuna baktığımda bin 800'lük bir oy eksiğimiz olduğunu görüyorum. bu kapatılır. 2019 yerel seçimlerine şurada 4 sene kaldı. sandıklar tıka basa Ak Parti oyu ile dolacak ve Mehmet kardeşimiz bu güzel ilçeye belediye başkanı olacak" dedi.

Maaşlar üzerinden siyaset yapıyorlar

2011 seçimlerinde olduğu gibi muhalefetin memur ve işçi maaşları üzerinden siyaset yaptıklarını kaydeden Yıldırım, "Biri bin 400 TL veriyor, öteki bin 800, diğeri vitesten atıyor 5 bin vereceğim diyor. Babaannemin bir lafını söylemeden geçemeyeceğim. 2011 seçimlerinde de söylemiştim bu lafı, 'Kaval elin, yel Allah'ın, üfle bakalım Kılıçdaroğlu'. dedi.

Yıldırım, "Dedelerimiz karadan gemileri yürütmüş. Binali Yıldırım da denizlerin altından trenleri yürüttü. Marmaray sadece bir yılda 73 milyon vatandaşa hizmet etti. lafla peynir gemisi yürümez. insanın ayağına takılan taşı oradan kaldıracaksın. hizmet budur, milliyetçilik budur. Onlar sadece lak lak lak. Leyleğin ömrü iki lak lak. onlar konuşur, Ak Parti Yapar. Biri bölücülük yapıyor diğeri kafatasçısı. Lazın, çerkezin, romanın sorununu çözecek tek parti Ak Parti. 2001-2002'de iflas ediyorlardı. Bir ay daha kalsalar memur maaşlarını ödeyemeyeceklerdi. Terörist başını anayasa değiştirerek affetti bunlar. Saçımızın, gözlerimizin, tenimizin rengi başka başka. Gözyaşımızın rengi aynı. Acımız sevincimiz bir bizim" dedi.

Tayyip Bey burada hiçbir yere gitmedi

7 Haziran'daki seçimin iki yeniliği olduğunu belirten Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan sizlerin oyları ile seçilen ilk Cumhurbaşkanı. Ondan bayrağı Ahmet Davutoğlu aldı. İlk kez seçime gidiyor. Tayyip yok artık bitti dediler. Tayyip Bey burada hiçbir yere gitmedi. Ben Tören cumhurbaşkanı olmayacağım dedi. Vatandaşımın yanında olup sıkıntılarını dinleyeceğim dedi. Dinleyen, izleyen, terleyen, 2023 vizyonunu takip eden ve hiç bir zaman yerinde oturmayan bir cumhurbaşkanı olacağım dedi. yapıyor mu? Yapıyor. Boşuna ümitlenmesinler, başbakanımız ondan aldığı mirası, Büyük Atatürk'ün bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak için çalışıyor" dedi.

Emekli sevdalısı oldular

Muhalefeti de eleştiren Yıldırım, "Bunlar şimdi emekli sevdalısı oldular. inanacağımızı sandılar. Sicili bozuk bunların. Yapamayacaklarını söylüyorlar. Ak Parti yapamayacağını söylemez, söylediğini de yapar. Biz yaratılanı Yaratandan ötürü severiz. Darbecilerin kendileri gitti. Anayasalarını da 7 Haziran'da mezara gömeceğiz. Zannediyorlar ki Cumhurbaşkanı bu anayasayı kendisi için istiyor. Ama o zayıf iktidarlar bu ülkenin kazancını yok etmesin istiyor. Bu ülkede 80 yılda 6 bin kilometre yol yaptılar. Ak Parti 12 yılda 18 bin kilometre yol yaptı. tam üç katı" dedi.

Bakan Yıldırım daha sonra parti binasından ayrılarak Tire Salı pazarını dolaştı. Yıldırım pazarda balık temizledi.

 

Editör: Haber Merkezi