HABER: NAZİF HARUPÇU


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili  Binali Yıldırım seçim çalışmalarını  sürdürdüğü İzmir'de bir  televizyonunda yayınlanan Gündem Özel programına canlı yayın konuğu oldu. Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Yıldırım Başbakan tarafından açılışı yapılan Konak Tüneli önünde seçim çalışmalarını ve AK Parti hükümetinin 13 yıllık iktidarında yaptığı hizmetleri değerlendirdi.  

Biz sivil anayasa için çalışıyoruz, darbecilerin değil

7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Yıldırım, "darbecilerin yapmış olduğu anayasayı değiştirebilmek, milletimizin her kesiminin sahiplenebileceği sivil bir anayasa ortaya koymak için mecliste gerekli çoğunluğu sağlamayı istiyoruz. En azından 330 milletvekili ile referanduma gidilebilir." diye konuştu. 

Sunucunun HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “koalisyon o kadar da kötü değildir. Partiler koalisyon yapabilir. Biz AK Parti ile Koalisyon yapmayız" şeklindeki açıklamasını sorması üzerine cevap veren Binali Yıldırım geçmiş dönemlerdeki koalisyon hükümetlerini hatırlattı. "13 yıl öncesine gidelim. O dönemde 5 yıllığına göreve gelen koalisyon hükümeti 3,5 yılda iktidarı terk edip görevi AK Parti'ye devretti. Milletin onlara verdiği görev süresini bile tamamlayamadı. Selahattin Bey o dönemlerde gündemi iyi takip etmemiş demek ki. Ancak koalisyonlar Türkiye'nin geriye gittiği dönemlerdir. Türkiye'nin geçmişinde atılım yaptığı 3 dönem vardır. Demokrasi şehidi Adnan Menderes, Rahmetli Turgut Özal ve bugün hepimizin şahit olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti dönemidir. Erdoğan döneminde Türkiye Avrupa’nın 6. dünyanın 17. büyük ekonomisi oldu. Tarihe baktığınızda koalisyonlar ülkenin bütün müktesebatını kaybetmesi, kazanımların eriyip gitmesi demektir." dedi 

Konak Tünelini bahsettiğimde, bana "Hayalci" dediler

Canlı yayının yapıldığı konak tüneli önünden İzmirlilere seslenen Yıldırım "İzmir Türkiye’nin özetidir. Üstelik nereden gelirseniz gelin 1,5 yıl içinde İzmirli olursunuz ve İzmir ortak kültüründe buluşursunuz." diye konuştu. 

İzmir ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldırım "Türkiye’nin her yerine gidiyorum, tüm şehirlerde çalışmalara katılıyorum ancak İzmir ağırlıklı benim için. Yerel seçimlerde Belediye Başkan adaylığı dönemlerimde İzmirlilerden ciddi oranda destek aldık. Bu seçimlerde de bunun artarak devam edeceğine samimiyetle inanıyorum. " dedi. 

 Konak tüneli fikrini ortaya koyduğunda kendisi için "hayalci bakan" benzetmesinin yapıldığını hatırlatan Yıldırım " evet o dönemde hayal idi, ancak şimdi bu hayali gerçekleştirdik. Konak Tüneli İzmir'in merkezinde trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatacak bir projedir. Bu proje ile İzmirlilerin bu güzergâhta yaşamlarına yansıyacak bir çalışmadır. Şehrin iki yakasından birçok ilçeye direkt geçiş imkanı sunan tünel sayesinde ulaşımda önemli bir rahatlama olacak" dedi. 

Seçim vaatlerinin sorulması üzerine Yıldırım "AK Parti vaat vermez yapar. Biz yapa yapa bugünlere geldik. Şimdi hizmetlerimizin devamı geliyor. İstanbul-İzmir otoyolu Ankara İzmir otoyolundan daha uzun olacak. Birçok ili birbirine bağlayacak bir proje olan otoyol İzmir İstanbul arasını 3,5 saate düşürecek.  Adnan Menderes havaalanı bugün uçak sayısını üçe, yolcu sayısını beşe katladı. 21 milyon yolcu kapasitesi ile en prestijli havaalanları arasında yer alıyor. İzban 88 km si yapılan ve İzmir’e nefes aldıran bir proje idi. o parti bu parti demeden belediye ile ortak yaptık tamamladık. 60 km daha yapımı devam ediyor. Avrupa’nın sayışı limanlarından Çandarlı limanı yapımı devam ediyor binlerce kişiye iş imkanı olacak ve Türkiye'nin ticaret kapısı olmaya devam edecek.  

Türkiye genelinde yapılan projelere de değinen Yıldırım Kanal İstanbul projesinin tüm dünyayı heyecanlandıran bir çalışma olduğunu söyledi. 1 yıl sonra inşaat çalışmalarının başlayabileceğini öngören Yıldırım konuyu yakından takip ettiğini ifade etti. 

Hakkâri’ye yapılan havaalanındaki gecikmenin sorulması üzerine Yıldırım PKK'nın tüm engelleme çabasına rağmen biz inat ettik yaptık. Temel atma törenine katılımı engellediler halkın bu sevince ortak olmasına izin vermediler. İnşaatı tahrip ettiler şantiyeleri yaktılar, çalışanları kaçırdılar. Bu tür engellemeler ile gecikmeli de olsa havaalanını bitirdik. Bu hizmeti oraya ulaştırmak için inat ettik. Hiç bir tehdide pabuç bırakmadık" dedi 

CHP'nin Merkez Türkiye projesini sorulması üzerine Yıldırım " CHP Soyut kavramlar ile siyaset yapılmayacağının farkına vardı. Biraz geç oldu ama somut projeler ile hizmet ile seçim kazanacaklarını anlamaları sevindirici bir gelişme. Ancak geç bir uyanış olduğu için ortaya koydukları projeler ayağı yere basmayan, üzerinde düşünülmemiş projeler oluyor. Veya bizim hâlihazırda yapmış olduğumuz hizmetleri proje olarak sunuyorlar. Üstelik çok ciddi çelişkiler var. Kılıçdaroğlu 4 yıl istiyor, 2030 hedefi koyuyor. ya bu projeler gerçekçi değil ya da Kılıçdaroğlu kendisi de inanmıyor bu halkın kendisine 4 yıl vereceğine" şeklinde konuştu. 

Son olarak Anket sonuçlarını sorulması üzerine Yıldırım halk 7 Haziranda gerçek anketini kendisi yapacak. Bizim yolumuz belli. Halkın tercihi başımızın tacıdır. " dedi. 

 

Editör: Haber Merkezi