HABER:BSHA
 Türkiye'nin değişik illerindeki sağlık muhabirleri öncülüğünde İzmir merkezli olarak kurulan Bilim ve Sağlık Haber Ajansı (BSHA) faaliyetine başladı. 

www.bsha.com.tr adresinden haberlerini servis eden BSHA, bilime ve sağlığa ilişkin haberleri doğru kaynaktan doğru şekilde ifade ederek yayınlayacak. BSHA Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, haberlerinde Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar başta olmak üzere, hasta hakları; ilginç vakalar, ilginç sağlık uygulamaları gibi konulara yer verdiklerini söyleyerek, “Sağlığa ilişkin halkımızın dikkatini çekebilecek her türlü gelişmeye ilişkin görüntülü ve yazılı haberler oluşturuyoruz. Faaliyetimize başlayalı kısa bir zaman olmasına rağmen yerel ve ulusal basından gelen yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Türkiye’nin sağlık platformu olma yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.
Online Basın İçin İyi Bir Kaynak
20 yıla yakın bir süredir sağlık haberciliği yaptığını ve özellikle online basın mecraları için zengin bir haber kaynağı oluşturduklarını söyleyen Doğan, “Kamuya bağlı sağlık kurum ve kuruluşların, özel hastanelerin ve üniversite hastanelerinin özgün ve çarpıcı vakalarına ve aktivitelerine BSHA’da yer vereceğiz. BSHA’ya abone olan internet siteleri, onlara sunacak olduğumuz yazılı ve görsel haberlerle geniş ve farklı bir hedef kitleye ulaşacaklar. Haber havuzları daha da zenginleşecektir. Şu ana kadar haber ajansımıza abone olan haber portallarının tıklanma ve sitede kalma sürelerinin arttığını gözlemledik” dedi. 
Kamu Yararını Gözeten Sağlık Haberleri
Erkan Doğan, BSHA tarafından yapılan haberlerin kamu yararını gözeten, doğru ve güvenilir haberler olduğunu söyleyerek, “BSHA, haberlerinin içeriğinde en doğru bilgileri kullanarak kamu yararına çalışıyor ve çalışacak. Vatandaşlarımız kalite sağlık hizmetlerini nasıl alacaklarını, doğru tedavi yöntemlerini, sağlık alanındaki teknolojik gelişmeleri bizden öğrenebilirler” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi