Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, bu yıl 23.’sü kutlanan Vergi Haftası dolayısı ile Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Müftü Mustafa Bilgiç, insanların sevgi ile devletin ise vergi ile ayakta durduğunu, verginin, helal kazancın tacı, ekonominin ilacı olduğunu söyledi. Bilgiç, “Eğer devletten hizmet istiyorsak vergilerimizi de zamanında ve tam olarak vermeliyiz, kin ve nefreti sevgi ile yıkabiliriz, yoksulluğu ise vergi ile yok edebiliriz” dedi ve Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner ile ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cinaner ise vergi dairesinin misyonu ve vizyonunu açıkladı. Cihaner, “Görev yapmakta olduğumuz vergi dairemizinmisyonu,toplumsal refahın artırılmasına destek sağlamak üzere yeterli geliri adalet, tarafsızlık, verimlilik ilkeleri çerçevesinde toplamak, vergi sisteminin basitleştirilmesi ve uyumun artırılmasına katkıda bulunmak ve mükellefe kaliteli hizmet sunmaktır. Misyon tanımımız, bir kamu kurumu olarak rolümüzü ve bu rolü nasıl yerine getirmemiz gerektiği konusundaki toplumun beklentisini yansıtmaktır. Vergi mevzuatındaki yükümlülüklerine uyması beklenen mükelleflerden gönüllü olarak vergisini ödeyenlere yardımcı olmak, yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin ise vergilerini tam olarak ödemelerini sağlamak yönündeki rolümüzü, vergi kanunlarını adil biçimde uygulayarak ve iyi hizmet veren bir idare olarak yerine getirmemiz beklenmektedir.
Vizyonumuz ise,her türlü ekonomik yapı ve aktiviteyi geliştiren, kavrayan, güvenilir, etkin, şeffaf, öncü bir idare olmaktır.Vergi Dairesi Müdürlüğümüzü hizmet verme ve etkin olmayı birlikte sağlama ve bunu başarırken teknolojik gelişmelerden mümkün olduğu ölçüde yararlanma eksenine oturtmamız gerektiğinin farkındayız” dedi.
Cihaner ilk defa kendilerini bir müftünün ziyaret ettiğini belirterek Mustafa Bilgiç’e teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi