HABER: FUAT İNCİ



Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç Üç aylar ve Regaip Kandili münasebetiyle bir basın açılması yayınlayarak Ödemişlileri kutladı.

“Tevhide ulaşmanın en kısa yolu Ruhumuzu manevi virüslerden kurtarmaktır”

Regaip kelimesinin kökünün rağbet kelimesinden geldiğini belirten Bilgiç; “ Regaip; rağbet kökünden gelmektedir. Regaip Kandili Recep ayının ilk Cuma akşamıdır. Allah bizim bir şeye rağbet etmemizi, arzulamamızı istiyor. Bize hedef ve amaç veriyor. Allah bizim kendisine ve yüce kelamı olan Kur’an-ı Kerim’e rağbet etmemizi, öğrenmemizi istiyor. Bu rağbet etmek Recep ayından itibaren başlamaktadır. Peki, Allah’a ve Kur’an’a rağbet etmek ne demektir? Tevhide, ibadetlere,  güzel amele güzel ahlak ve samimiyete, halkın rızasına, hakkın duasına, tövbeye (özeleştiriye) kardeşliğe, muhabbette, sevgiye, sadakat ve merhamete davettir. Bu rağbetin en kestirme yoldan hızlıca gerçekleşmesi nasıl olur?  Ruhumuzu manevi virüslerden kurtarmakla olur.”

“Kimi büyük günahlar vardır ki insanın akla hakka yönelmesini engeller”

Kuran-ı Kerim ve Allah’ın anne ve babaların rahmetine önem verdiğini söyleyen Bilgiç ; “Kibir, kin, bencillik, narsizim, ırkçılık, öfke kontrolsüzlüğü, zevkçilik, dünyevileşme kurutulması gereken virüslerden bazılarıdır. Kimi büyük günahlar vardır ki insanın akla hakka yönelmesini engeller, iyiye, güzele rağbet etmesini perdeler. Anne babaya asi olmak gibi;  Bir kişinin anne ve babası ile arası iyi değilse Allah’la da arası iyi değildir. Çünkü Allah’ın rahmeti anne babanın rahmetindedir. Gazabı da anne babanın gazabındadır.”

“Aklımızı Kur’an’la nikâhlamalıyız”

Kur’an’ı Türkçesiyle birlikte baştan sona yeniden keşfederek davranışlarımızı ona göre dönüştürmeliyiz diyen Bilgiç ; “Peygamberimiz (s.a.v) Recep ayı geldiği zaman ibadetlerini sıklaştırırdı. Şaban ayında hızlandırırdı. Ramazan ayında ise en üst seviyeye çıkartırdı. Bizlerde bu güzel aylarda peygamberimizin yaptığını yapmalıyız. Sadece ibadetlerimizde değil bütün davranışlarımızda, bilgi ve ahlak temelinde disiplinimizi sağlamalıyız. Kur’an’ı Türkçesiyle birlikte baştan sona yeniden keşfederek davranışlarımızı ona göre dönüştürmeliyiz. Kısacası aklımızı Kur’an’la nikâhlamalıyız. Tövbe bir özeleştiri demektir. Yani ölmeden önce hatalarla, kusurlarla yüzleşmek demektir. Bu yüzleşmede başarılı olmanın ölçüsü ise bütün iyilikleri, güzellikleri ömre yayabilmektedir. Tüm vatandaşlarımızın Regaip kandilini kutlarken, büyük camide düzenlemiş olduğumuz mevlit programına davet ediyorum. Üç ayların ve Regaip Kandilinin ülkemize, insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi