Ödemiş’in Bıçakçı Mahallesi’nde ESHOT Emeklisi Seçkin Sezgin’in girişimleriyle ‘Bıçakçı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ kuruldu. Geçtiğimiz günlerde ilk kongresini gerçekleştiren dernekte 55 üyenin oylaması sonucu Seçkin Sezgin, dernek başkanı olarak seçildi. Bıçakçı Mahallesi’nin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini canlandırmak amacıyla kurulan dernek, maddi durumu zayıf ailelere ve öğrencilere de katkı sağlayacak.

Bıçakçı Mahallesi’nde belirlenen ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, yine maddi durumu zayıf olan öğrencileri okutmak amacıyla çalışmalarına başlayan dernek, aynı zamanda, Bıçakçı’da unutulmaya yüz tutmuş değerleri de canlandıracak. Ağustos ayında yapılması planlanan Barbunya Festivali ile Bıçakçı’nın tanıtımına katkı sağlanması hedeflenirken, Bıçakçı’nın meşhur kestanesine de hayat verecek.

Bıçakçı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seçkin Sezgin,  "Derneğimiz maddi durumu zayıf olan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, Bıçakçı Mahallemizin gelişimini sağlamak, vatandaşlarımızla birlik ve dayanışma içinde olmak amacıyla kurulmuştur. Bizler dernek olarak yardıma ihtiyacı olan vatandaşımızı bir nebzede olsun yüzünü güldürebilmek onların sorun ve sıkıntılarını en az seviyeye indirmek için var gücümüzle çalışıp yardımlar yapacağız. Ayrıca, Ağustos ayında Barbunya Festivali’ni yapmayı planlıyoruz. Bu şekilde, doğa harikası Ovacık Yaylası’nın ve Bıçakçı Mahallesi’nin meşhur kestanesinin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Derneğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi