HABER:TOLGA KIZGIN

İzmir’in Beydağ ilçesinde 21 Mahalle’de yaşayan kadın ve çocukları sosyal yönden geliştirmek amacıyla, Beydağ Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Şube Müdürlüğü Sosyal Hizmetler birimi tarafından ücretsiz olarak ortaklaşa düzenlenen Yassıcaada gezisi, büyük bir coşku içerisinde yapıldı. Gezi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Projeler Daire Başkanlığı Kadın Çalışma Şube Müdürlüğünden Hülya Hamşioğlu, Beydağ Belediyesinden Başkan Sekreteri İlkay Işık, Beydağ Belediyesi zabıta görevlileri ve eğitmen Cumhur Kader Başkanlığında yapıldı.

470 kadın ve çocuk Yassıcaada’da

Beydağ Belediyesi hoparlörünün yaptığı anonsları duyan Beydağlı kadınlar, yanlarına çocuklarını ve torunlarını alarak Yassıcaada gezisine katıldılar. 470 kadın ve çocuk gün boyu adeta hop oturup hop kalktılar. Özellikle vapura ilk defa binen çoğunluğu köylerden gelen kadın ve çocukların keyfine diyecek yoktu. 13 ESHOT otobüsüyle saat 8.30’da yola çıkan kadın ve çocuklar gün boyu eğlenmenin tadını çıkararak saat 18.30’da Beydağ’a döndüler.  

Kadın ve çocuklar vapurda eğlendi

Denizi ve vapuru ilk defa gören bazı kadın ve çocuklar adeta ne yapacaklarını şaşırdılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kumanyayla karınlarını doyuran Beydağlı kadın ve çocuklar, vapura binince, neşeleri daha da arttı. Vapur içerisinde kendi kendilerine hem çaldılar hem oynadılar. Bu arada, Dudu Çetin adında yaşlı kadının ortaya çıkıp oynamasına, gençler hem tempo tuttular hem de onunla birlikte oynayarak, günlerini gün yapmanın tadını çıkardılar.

Denize girdiler

470 kişilik Beydağ kafilesi, çocukları ve torunlarıyla beraber denize girerek adeta, denizden tekrar çıkmama sevincini yaşadılar. Günübirlik yapılan gezi, Beydağlı kadınlar ve çocuklar için bir moral günü oldu. Kadınlar, CHP’li Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’e teşekkür ederek, bu gezilerin bundan sonrada yapılmasını istediler. Başkan Vasfi Şentürk’te, “İsteğinizi saygıyla karşılıyorum. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da ileterek bu tür gezilerin tekrarlanması için çalışacağım. Burada amacımız sizlerin bir gününü en iyi şekilde değerlendirmek, belki de denize hiç gitmemiş, hiç vapura binmemiş kadınlarımıza ve çocuklarımıza bu imkânı sağlamaktır. Sizlerin mutlu olması beni de mutlu etti.“ 

Editör: Haber Merkezi