Düzenlenen geceye Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, belediye meclis üyeleri, Çok Programlı Cumhuriyet Anadolu Lisesi gösteri ekibi- hocaları ve Halk Eğitim Merkezi yetişkinler folklor grubu ve hocaları katıldı. 
Başkan Yılmazlar, bu ekibin faaliyetlerine aralıksız devam etmesini gönülden istediklerini ifade ederek, “Bu faaliyetlerde bizleri yalnız bırakmayan başta değerli hocalarımız olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. İyi ki Beydağ’da sizler gibi pırıl pırıl gençlerimiz ve yetenekli folklor ekibi var. Yöresel oyunlarımızın bu şekilde öğrenilerek sergilenmesi çok değerli. Önümüzdeki resmî günlerde de sizlerin bu etkinliklerle törenlere katılarak ilçemizde farkındalığın oluşmasını sağlamanız bizleri mutlu edecektir, bizler bu gibi etkinliklerin destekçisi olmak zorundayız. Bu bizim hem bireysel hem de kamusal görevimizdir, daima bu tür etkinliklerin ilerlemesi için çalışacağız; hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ederim.” dedi.

Genç öğrencilerin öğretmeni, izlenmeye değer oyunlar ortaya çıkaran eğitici Mehmet Urkan  ise geceye katılanlara teşekkür ederek, “ Bizlere bu akşamı yaşattığınız için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Folklor bizim olmazsa olmazımızdır. Yurdumuzun her yerinde kendine has yöresel oyunlar vardır. Bizlerde burada bu bağlamda kendi kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Folklor ekiplerimiz sırayla gelişiyor genişliyor. Bu gösterilere önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi