HABER: GAMZE ONAN

Beydağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı için düzenlenen etkinlik saat 11.00’da Beydağ Belediyesi’nin önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü İzmir Bandosu ve Ödemiş Efeler Derneği’nin beraberinde Ulus Meydanı, Ödemiş Caddesi üzerinden devam ederek törenin yapılacağı alan olan Atatürk Anıtı’nda son buldu. Kortej yürüyüşünün ardından Atatürk Anıtı önüne çelenk koyuldu.

Düzenlenen törene Beydağ Kaymakamı İlhan İlkan, Beydağ Belediye Başkanı Hüseyin Vasfi Şentürk, Beydağ Garnizon Komutanı, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, kurum ve kuruluş amirleri ve okul müdür ve öğretmenleri katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan ve barışı vurgulayan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, “Güzel ilçemizin Düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ve 23.Yerel Ürünler Festivali etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Güzel ülkemizde son günlerde yaşanan terör belası yüzünden bu yıl etkinliğimiz sade kutlanmaktadır. Terör yüzünden hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet yüce ulusumuza sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.

Emperyalizmin yerli ve yabancı işbirlikçilerine karşı, onca yoksulluğa ve yoksunluğa rağmen; inatla, sabırla, büyük bir inançla gösterilen direniş mücadelesi, kuşkusuz halk desteği olmadan sonuç veremezdi. Yedi bölge, dört iklimden, değişik inanç ve kökenden gelerek, "Halk" olmanın ne demek olduğunu kanıtlayan "Anadolu Halkı", bu özelliğiyle dünya tarihinin en saygın uluslarından biri olarak anılmayı hak etmiştir. Bu halk sayesinde, özgürlük, yurtseverlik, bağımsızlık ve ulus kavramları yeniden tanımlanmış ve dünyanın bütün ezilen, sömürülen halklarına örnek oluşturmuştur. "Kuva-yi Milliye" bu halk hareketinin, ulusal direniş kuvvetlerinin genel adıdır. Bu kuvvetler, harap olmuş askeri, ekonomik, kültürel yapıya inat, süreç içinde düzenli orduya dönüşmüş; Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Yunan Ordusu’nu bozguna uğratarak, 9 Eylül 1922'de İzmir'e girmiştir. İzmir, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle bittiğini, artık sıranın çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını müjdeleyen kenttir. 93 yıldır bu değerlerin simge kenti olan İzmir, Türkiye’nin bilimde, kültürde, sanatta ve hayatın her alanında göstereceğimiz çabalar, yapacağımız çalışmalar ve elde edeceğimiz başarılar, aynı zamanda bugünlere ulaşmamızı sağlayan kahramanlara teşekkürümüzü, bağlılığımızı, miraslarına sahip çıktığımızı kanıtlayacaktır. Gelecek kuşakların da bize teşekkür etmesi için, onlara bu mirası sağlam ve gelişmiş olarak bırakma görevimiz vardır.

El ele, kardeşçe ve Beydağ'da doğmanın, Beydağ'da doymanın verdiği onurla, gece gündüz bu amaç için çalışıyoruz, çalışacağız, "Memleketin istikbali söz konusu olmadıkça, savaş bir cinayettir", "Yurtta Barış, Dünyada Barış" diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirmiş bir halk olmanın onurunu taşıyoruz. Halkımızla, gelecek güzel günlerimiz ve nice 2 Eylüllere sağlık, huzur ve barış içerisinde ulaşmak dileğiyle; Yaşasın Beydağ, Yaşasın Türkiye, Yaşasın dünya barışı ve kardeşliği.”

Düzenlenen etkinlik Beydağ Barajı’nda yenen öğle yemeğinin ardından son buldu.


Editör: Haber Merkezi