Beydağ Kaymakamı İlhan İlkan ilk görev yeri olması sebebiyle büyük bir heyecanla Beydağ için gerekli hizmetleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, Beydağ’ın tanıtım açısından daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu evden eve nakliye söyledi.

Beydağ Kaymakamı İlhan İlkan, “Beydağ’daki görevime atanmadan önce, Maliye Bakanlığı’nda görevliydim. Almanya’nın Hamburg kentinde staj eğitimimi tamamladım.

Burada kamu kuruluşlarının çalışma sistemlerini ve işleyişlerini inceleme fırsatı yakaladım. İlk görev yerim Beydağ’dır. Beydağ’a atandığımda internetten ilçeyle ilgili bir araştırma yaptım. Beydağ’a gelince çok güzel bir ilçe nakliye fiyatları olduğunu gördüm. Asayiş, güvenlik ve trafik sorunu yok. Kurum ve kuruluşlar arasında bir birliktelik var. Bizlerde kurum ve kuruluşlar olarak Beydağ’ın çıkarları neyi gerektiriyorsa onun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Küçük Menderes Havzası’nın çok verimli bir arazi olduğunu gördüm. Yılda 3-4 ürün birden alınabilen dünyanın en ender topraklarından biri. İlçemizde tarım, hayvancılık ve sanayi orta ölçekli durumda bu da ilçemiz açısından olumludur.”

 “Vakıf kaynaklarını pozitif ayrımcılık yaparak, paylaştırıyoruz”

2015 yılında, Beydağ’a kazandırılacak projelerle ilgili bilgi veren İlkan, “2015 yılında Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve bir ilkokul olmak üzere Beydağ’a iki okul kazandırma çalışmamız olacak. Bunun yanı sıra spor kompleksimizi faaliyete geçireceğiz. Kaymakamlığımıza ait vakıf kaynaklarını ayrım yapmadan pozitif ayrımcılık yaparak, paylaştırmaya çalışıyoruz. İlçemiz bunların yanında tarihi bir şehir, Beydağ Kalesi’nde kazı çalışmaları olmuş. Ben göreve başlamadan önce tarihi, Tümülüs Kenti’nin kazı çalışmaları olmuş. Beydağ’ın daha çok tanıtılması gerektiğini düşünüyorum.”

 

“ Beydağ’a Su Ürünleri Fakültesi açmayı düşünüyoruz”

Beydağ Barajı’nı daha aktif hale getirmek için çalıştıklarını belirten İlkan, geçtiğimiz Perşembe günü Beydağ’ı ziyarette bulunan İzmir Valisi Toprak’tan çalışmalarla ilgili olumlu tepki aldıklarını belirtti.

Kaymakam İlkan, “Beydağ Barajı’nı Belediye ile birlikte daha aktif kullanmayı düşünüyoruz. Beydağ Barajı avlak sahası 4 Eylül tarihi itibariyle avlanmaya açıldı. Bu noktada, ağ alımı konusunda vatandaşlara kaymakamlık vakfı aracılığı yardımda bulunarak balıkçılığı canlandırmaya düşünüyoruz. Beydağ Su Ürünleri Kooperatifi Beydağ Barajı’nın, avlak sahasının 5 yıllık kirasını alarak Beydağ Belediyesi’ni büyük ortağı olarak aldı. Barajının inşaatı tamamlandı. Geçtiğimiz Perşembe günü valimiz evden eve nakliyat Mustafa Toprak ziyarette bulundu. Sayın valimizle konuştuk, Meslek Yüksekokullu talebimizi ilettik. Özelikle baraj vesilesi ile bir su ürünleri bölümünü getirmeye düşünüyoruz. Vali Bey göreve başlamam nedeniyle başarılar dileyerek hayırlı olsun temennilerini iletti. Vali Bey’i yapılan yatırımlar hakkında bilgilendirdik. Aksaklıkları ilettik gerekeni yapacağını belirtti. Beydağ Barajı’yla ilgili 200 hektar daha sulama alanına ihtiyacımız olduğunu ilettik. Vali Bey bunu olumlu karşıladı. Vali Bey, ilçemize geldiğinde şirin ve doğal olduğunu belirtti.”

 HABER: AYŞE AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi