HABER: NAZİF HARUPÇU


Beydağ Ak Parti İlçe teşkilatı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle farklı bir anma programı düzenledi.

Beydağ Belediye çay bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Beydağlı bayanlar programa davet edilerek, misafirlere Köfte, ayran ve tatlı ikramında bulunulurken, aynı zamanda din görevlileri de, Kadına yönelik şiddeti kınayarak, Şiddet mağduru ve hayatını kaybetmiş kadınlar için önce mevlit ardından Kuran-ı Kerim okudular.

Beydağ Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ve Gençlik Kolları üyesi erkeklerde, Kadınların bu özel gününde, Onlara yemek servisinde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve kadınların baş tacı olduğunu dile getirdiler.

Beydağ Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülşah Çete şunları söyledi;

“Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle böyle bir etkinlik düzenledik. İnşallah, Şiddete uğramamış kadınlarımızın olduğu bir 8 Mart dünya kadınlar gününün olması dileğiyle. Kadınlarımız şiddet görmesin ve yaşamları daha güzel olsun. Ak Parti olarak ta kadınlarımıza daha iyi şekilde sahip çıkmak için çalışacağız.

İslam inancında kadına şiddet yok

"Sanki geleneksel, kültürümüzde, inancımızda kadına yönelik şiddetin daha yaygın bir kanaat olduğu ifade edilir. Bizde kadına saygı, inancımızın gereğidir. İnancımızda kadına şiddet yoktur. Kadınlar olmasa kültürel sürekliliğimiz olmazdı. İnancımız kadına yönelik bir ayrımcılığa zinhar dayanmaz. Tam aksine, kadının insanoğlunun en şerefli mahlûku olarak yaratıldığına dayanır. Bizim inancımızda kadın hiçbir zaman toplum dışına itilmemiştir. Kadınların olmadığı bir ortamda nezaket, zarafet azalır. Anneye saygı gösterilen, eşe muhabbetle bakılan, kızımızın başının okşandığı her gün bizim için kadınlar günüdür. Cahiliye kültürünü ayaklar altına alan Resulullah’ın kız çocukları için yaptıklarını bilirsiniz. AK Parti olarak kadınlarımıza yönelik olarak özel bir çaba gösterdik."

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Mersin'de vahşice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ı andı; "Özgecan bir simge oldu. Babasının söyledikleri de simge oldu. Mehmet Aslan’ın merhamete çağıran sesi bu toprakların sesidir. Kadına yönelik şiddet konusunda hepimizin aynı tutumda birleşmesi gerekiyor. Annem, ‘Erkeğin kötüsü kadına, kadının kötüsü çocuğa el uzatır’ derdi. En namert erkek zayıf kadına el uzatan erkektir. En acımasız kişi çocuğuna şiddetle muamele eden kişidir. O çocuk gözüne baktığında babada disiplini ama muhabbeti görmek ister. Annede merhameti görmek ister" dedi. Davutoğlu, medyadan sorumlu davranmasını isteyerek, cinayetin detaylarının tekrar tekrar gösterilmemesini istedi.”

Editör: Haber Merkezi