HABER: AYŞE AKYÜZ



         8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Ödemiş Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şubesi tarafından Ödemiş öğretmenevi önünde bir etkinlik düzenlendi. ÇYDD Ödemiş Şube Başkanı Ömer Akşahan ve Ödemiş ÇYDD gençleri tarafından düzenlenen etkinliğe Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği’ de destek verdi. Düzenlenen etkinlikte kadınların dilekleri beyaz balonların üzerine yazılarak gökyüzüne bırakıldı. Emekçi kadınlar tarafından hazırlanan yiyecekler katılımcılara ikram edildi.

Düzenlenen etkinlikte ÇYDD’li gençlerden gençlik kolları kolaylaştırıcı üyesi Melike Peynircier “ Kadınları erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadelenin adıdır 8 Mart, bugün dünyanın dört bir tarafında kadınlar eşitlik, adalet, özgürlük, emek ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştiriyorlar. Bugün yeryüzünde her üç kadından biri şiddetin farklı biçimlerine maruz kalıyor. Ne aile içerisi de nede toplumda kadına karşı şiddet ortadan kaldırılabilmiş değildir. Neredeyse her gün bir kadın taciz, tecavüz, haberleri ile Türkiye gündemi sarsılmaktadır.

Cennet Günana, Neriman Aktarmacı, Leyla Salman, Hüsne Aslan, Alev Güven, Canan Göktaş, Büşra Çiftçi, Münevver Karabulut ve yakın zamanda herkesin içini acıtan kadın cinayetlerinin sembol ismi Özgecan Aslan. Sizden olmayan bir ülkede öteki olduğu bir ülkede, ülkenin mevcut halini sevmeyen ve direnen kadınlar var. Bugün direnme birleşme ve isyan etme günüdür.”

Gençlerin düzenlediği basın açıklamasının ardından bir açıklama yapan ÇYDD Ödemiş Şube Başkanı Ömer Akşahan “ 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle öğretmenevi önünde tanıtım ve bilgilendirme etkinliği düzenledik. Bu etkinliğin içerisinde ÇYDD gençlerinin yer alması bizi gelecek adına umutlandırmaktadır. Ancak bu ülkede her gün yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yönelik olarak yapılan her türlü şiddet bizi derinden üzmektedir. Kısa sürede sonu ermesi en büyük dileğimizdir. Kadın hakları yok inşa hakları vardır. Kadın hakları insanları ayrıştıran bir kavramdır. Biz bunun karşısındayız.  Her doğan canlı kadın ya da erkek olarak dünyaya gelsin eşit haklara sahip olarak doğuyorlar. Yaşamın her alanda olması gerektiğini savunan bir örgütüz. ÇYDD Ödemiş Şubesi olarak tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi