ÖZEL HABER:BAŞAR UÇAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 Nisan’da Belevi istasyonu için ihaleye çıkacak.
Torbalı Tepeköy’den Selçuk’a dek 26 kilometrelik hatla uzatılan İZBAN için Selçuk ve Sağlık istasyonlarının yanı sıra Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediyesi ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Belevi Mahallesi’ne de istasyon inşa edilecek.
Hat döşeme, sinyalizasyon, kataner sistemi ve çevre duvarlarının TCDD tarafından inşa edildiği projede 41. İstasyon olacak Belevi istasyonunu İzmir Büyükşehir Belediyesi inşa edecek. 210 metre uzunluğunda çift peronlu istasyon için 10 Nisan 2017 tarihinde açık ihale usulüyle ihaleye çıkılacak. Betonarme ve uzay kafes çatı üst bilet hollü banliyö istasyonu, yaklaşık 250 metre uzunluğunda peron ve merdiven çelik konstrüksiyon sundurma, altyapı işleri ve çevre düzenlemesi işlerini kapsayan ihale sonrası sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde yer teslimi yapılacak. Çalışmalar 420 takvim günü içinde tamamlanacak.
İZBAN’ın Torbalı’ya uzanmasının ardından 2015 yılında hattın Selçuk’a dek uzatılması için çalışmalara başlanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda 32 milyon liralık yatırımla Selçuk ve Sağlık istasyonlarını inşa etmiş, iki karayolu üst geçidi ve 6 menfez tipi karayolu alt geçidi için çalışma başlatmıştı.

Editör: Haber Merkezi