HABER: TOLGA KIZGIN

Ödemiş Ahrandı Aile Gazinosu’nda düzenlenen geleneksel hale gelen yemekte Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarlarına yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Yemek öncesi Ödemiş’te çevre sağlığına zararı olan çöp deponi alanına muhtarlar da götürülerek kendilerine tehlikenin boyutu gösterildi.

Badem, İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’nun ayrımcılık yapmadığı açıklamalarına karşılık ayrımcılık yapıp yapmadığını muhtarların kendi gözleri ile gördüklerini söyledi.

Kaymakçı Mahallesi’nde yaşanan sel felaketi ardından gıda yardımları yaparak birkaç gelip gitme dışında vatandaşın yalnız bırakıldığını belirten Badem, Ödemiş Belediyesi ekiplerinin halen Kaymakçı’da çalışmalarına devam ettiğini ve vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Badem, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek yıllarca yılan hikayesine dönen Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçtiğinde sizlik sorununun çözüleceğini vurguladı.

Çağrı Merkezi başvurularının 1100 kişi olduğunu ve bir hafta içerisinde mülakatların başlayacağının müjdesini veren Badem, mülakatta başarılı olanlara iş imkanı sağlanacağını ve işsizliğe bir nebze olsun katkı sağlayacağını söyledi.

Ödemiş’e doğalgazın kazandırılması için son aşamalara gelindiği müjdesini veren Badem, İzmir Kiraz arasında bölünmüş yol çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Birgi’de Katip Çelebi Üniversitesi’nin Mimari Restorasyon Bölümü’nün açılacağı müjdesini de veren Başkan Badem, Ege Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünün ise açıldığını belirtti.

Annem Bilgisayar Öğreniyor projesinden 27 mahallede 484 annenin yararlandığını söyleyen Badem, her mahalleye fırın yaptıklarını söyledi.

Caami ve okullara da ellerinden geldikçe hizmette bulunduklarını söyleyen Badem, oyun park ve banklarını da yenilediklerini söyledi.

Büyükşehir Yasası sebebiyle kısıtlı imkanlarla çalışmalar yaptıklarını söyleyen Badem, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi destekleri ile araç takviyesi alarak 250 km üretim yolu tesviye edilerek 150 km üretim yolu açıldığını söyleyen Badem, bundan sonra da DSİ ve başka imkanları kullanarak çalışmalara devam edileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi