HABER:BAŞAR UÇAR
Ödemiş Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Mahmut Badem başkanlığında gerçekleştirildi. Ödemiş’teki bazı sokaklara şehitler Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’in adının verilmesi için Büyükşehir’e öneri sunulması oybirliğiyle kabul edilirken Seyrekli Mahallesi’ndeki bir tarlanın satışı, Bademli Mahallesi sanayi sitesindeki dükkanların satışı ve proje karşılığı İller Bankası’ndan alınacak krediyle ilgili talep oyçokluğu ile meclisten geçti. CHP grubu ret oyu kullanarak “hayır” dedi.

13 gündem maddesinden oluşan toplantıda Bademli ve Üç Eylül Mahallelerindeki bazı taşınmazların kamulaştırmalarına dair İmar ile Plan ve Bütçe ortak komisyonlarının kararları oybirliğiyle kabul edildi.

Dört projeye 9,1 milyon liralık kredi talebi

Ödemiş Belediyesi’nin önümüzdeki aylarda hayata geçirmeyi planladığı Hanımlar Lokali projesi için 2,1 milyon lira, fuar alanının üstünün kapatılması projesi için 3,5 milyon lira, geleneksel sporlar ve at yarışı alanı projesi için 2,8 milyon lira, Üç Eylül Mahallesi’ne inşa edilmesi planlanan düğün salonu için 750 bin lira olmak üzere İller Bankası’ndan proje karşılığı 9 milyon 150 bin lira kredi alınması yeniden mecliste görüşüldü.

CHP grubu “Hayır” dedi

Ödemiş Belediye Meclisi’nin eylül ayında aldığı karar sonrası İller Bankası yönetiminin ilgili projeleri 2016 yılı içinde görüşememesi için yeniden yetki istendiğini anlatan Başkan Badem, bu karar sonrası yeniden İller Bankası’na projeleri sunacaklarını ifade etti.

CHP Ödemiş İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nazan Dönmez, 5 Eylül 2016’daki toplantıda da CHP grubu olarak bu maddeye ret oyu verdiklerini hatırlatarak bir kez daha “hayır” diyeceklerini vurguladı. Dönmez, İller Bankası’nın kredi verme şartlarının ağır olduğunu ifade ederek özel bankalarla görüşülüp görüşülmediğini sorarak, “İller Bankası ile sözleşme imzalandı mı?” ifadelerini kullandı.

Dönmez’e yanıt veren Başkan Badem, “Biz açıktan kredi değil proje karşılığı kredi istiyoruz. Yani biz projeyi İller Bankası’na sunacağız, uygun görürlerse kredi verecekler. Ödemiş Belediyesi yükleniciye ödenen hak edişi görmeyecek bile. Bu konuda en ideali İller Bankası kredileri. Eğer nakit para alıyorsanız koşullar elbette ağır. Ancak biz proje karşılığı alıyoruz” diye konuştu.

İlgili madde AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla, oyçokluğuyla kabul edilirken CHP grubu hayır oyu kullandı. Başkan Badem, CHP grubunun memlekete hizmet için istenen krediye “Hayır” deyip reddettiğini söyledi.

“Çöp toplamayla ilgili anlaşma kapitülasyon gibi”

2017 yılı evsel katı atıkların toplama ve taşıma bedellerinin belirlenmesi konusunda Başkan Badem, “kapitülasyon” iddiasını yineledi. Biosun firmasına Ödemiş’in çöplerinin toplanması konusunda kilo başına ücret ödendiğini ifade eden Badem, 2014’te göreve geldikten sonraki ilk meclis toplantısında da katı atık ayıklama tesisinin kurulmasını da içeren ve 29 yılı kapsayan projenin geleceğin gaspı olduğunu söylediğini belirtti. Bu anlaşmayı kapitülasyona benzeten Badem, Ödemiş Belediyesi’nin ayda 640 bin lira çöp toplama parasını Biosun’a ödediğini kaydetti. 2017 yılı evsel katı atıkların toplama ve taşıma bedellerinin belirlenmesi konusu Plan-Bütçe ve Hukuk ortak komisyonuna sevk edildi.

Taşınmaz satışları oyçokluğuyla kabul edildi

Seyrekli Mahallesi’ndeki bir tarlanın satışı konusu da AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla oyçokluğuyla meclisten geçti. Başkan Badem, kiracıların tarlaları iki yıl boşaltmadığını ve ecri misil ile uzatarak son derece düşük kira bedelleriyle kiraladığını, kiralama ihalelerinin belediyeye yük getirdiğini kaydetti. Badem, kırsal mahallelerde dört bir yana yayılmış

belediyeye ait ağaçların zor durumda olduğunu ve durumun her geçen gün kötüleştiğini söyledi. Bu maddeye CHP grubu ret oyu verdi.

Tekke Mahallesi’ndeki bir taşınmazın satışı da yine oyçokluğu ile meclisten geçerken Bademli Mahallesi’ndeki küçük sanayi sitesinde belediyeye devrolan 21 dükkanın satış talebine CHP grubu ret oyu verdi. Badem, sanayi sitesindeki dükkanların çatılarından su aktığını, dükkanların kötü vaziyette olduğunu belirterek onarımlarının daha pahalıya mal olacağını öne sürdü. Badem, 21 dükkandan 9’unun satışıyla ilgili işletmelerden talep olduğunu da sözlerine ekledi.

Güler Akkol’a ait Bengisu Mahallesi Mehmetçik Sokak’taki bir dükkanın üçüncü şahıslara satılmamak kaydıyla belediyeye şartlı olarak bağışlanması konusu oybirliğiyle kabul edildi.

Kahramanların adları Zafer Mahallesi’nde yaşayacak

Şehit Ömer Halisdemir’in adının Zafer Mahallesi 1336. sokağa, Şehit Fethi Sekin’in adının aynı mahalledeki 1334. sokağa verilmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öneri sunulması oybirliğiyle meclisten geçti. Hem Halisdemir, hem de Sekin’in kahramanlıklarıyla onlarca vatandaşın hayatını kurtardığını ifade eden Başkan Badem, şehitlere minnet ve şükran borçlu olduklarını belirtti.

Toplantıda tüm meclis grupları, Belediye Başkanı Mahmut Badem’e kayınbabasının vefatından dolayı başsağlığı dileklerini sunarken Başkan Badem, acılı günlerinde yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi