Basın Bayramı veya Gazeteciler ve Basın Bayramı, tarihi konusunda üzerinde anlaşmazlık bulunsa da Türkiye
'de Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli gündür.  10 Haziran 1946 yılında kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bir basın günü oluşturmayı planlamıştır. Türkiye'de ilk gazetenin çıkış tarihine göre düzenlenmesi planlanan bu güne “Basın Bayramı“ adı verildi. Ancak ilk gazete konusunda çeşitli görüşler bulunduğundan dolayı bir görüş birliği sağlanamamış, daha sonra Falih Fıfkı Atay tarafından bayramın her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanılması fikri ortaya atılmış ve kabul edilmiştir.

 Badem, “Tüm basın camiasının Basın Bayramı’nı kutluyorum“

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem yayınladığı mesajla 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Başkan Mahmut Badem, “Toplumsal yaşantımızda basının çok önemli bir yeri vardır. Toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan basın, demokrasilerde iletişimin en güçlü aracıdır. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. 24 Temmuz günü bu vesile ile basında sansürün kaldırılışının 107. yılı olması dolayısıyla daha da hassasiyet ve anlam kazanmaktadır. Doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren basın çalışanlarını içtenlikle kutluyorum.

Her koşulda büyük özveri ile çalışmalarını sürdüren, doğru, eksiksiz ve yansız haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı, görevlerini yaparken meslek ilkeleri ışığında çalışmalarını sürdüren tüm basın camiasının Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim“ dedi.

Editör: Haber Merkezi