Bu hafta Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek. Yapılan son tahminlere göre, İzmir’de  gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

İzmir Valiliğinden  yapılan açıklamaya göre, “İzmir’in doğusu ile Aydın merkez ve doğusundaki yerleşim yerlerinde kuvvetli (10-15 cm), kırsal alanlarda yoğun (20 cm) kar yağışları beklenmekte. Halen bölgemizin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-60, zaman zaman 70 km/sa) şeklinde esmekte olan rüzgarın 07 Ocak .2015 Çarşamba akşam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi" bekleniyor.

Hava sıcaklarının hissedilir derecede azalması ile birlikte, bu geceden başlayarak 09 Ocak.2015 Cuma gününe kadar kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ile birlikte don olayı tahmin edilmektedir. Açıklamada, "Tüm bu olumsuz hava koşulları nedeniyle, karayollarında oluşabilecek aksama ve buzlanmaya karşı ilgililerin ve sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları, kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı tüm vatandaşların önlem almaları gerekmektedir” denildi.

Bu açıklamaların yapılmasının ardından Küçük menderes havzasında, Pazartesi günü akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Kar yağışlarının başladığı saat 17.00 sularında, Gölcükte bulunan vatandaşlar, fotoğraf çekerek kar yağışının kuvvetli olduğunu ifade ettiler.

Haber: Nazif HARUPCU

Editör: Haber Merkezi