NAZİF HARUPÇU

 Bedia Akartürk müzesi daha da zenginleşiyor.

-Kent müzesi olan Bedia Akartürk müzesine sizlerde evlerinizde işlemelerle katkı da bulunabilirsiniz.Ödemiş Belediyesi İ. Hakkı Ayvaz Kent Müzesi ve Bedia Akartürk Sanat Müzesi 5 yıl aradan sonra yenilenmiş olarak daha zengin şekilde hazırlanarak Eylül ayının ilk haftası yeniden açılacak.

Hayatta iken müzesi açılan tek sanatçı olan Ödemişli Türk Halk Müziği sanatçısı Bedia Akartürk kendi adına açılan müzenin tadilatında çalışmaların başından sonuna kadar tüm çalışmaları kendi elleriyle hazırlıyor.

Bebeklerin hazırlanması, Dolapların tamiratı ve yeniden dizaynı ve bunun yanında Ödemiş’in kültürünü yansıtan kültürel mirasın da gelecek kuşaklara taşınması konusunda Ödemişli hemşerilerden de destek bekleniyor.

Kültürel ve yöresel el işlemeleri ve ürünlerin de müzeye kazandırılması konusunda Asuman Karakayaoğlu ve Hülya Usluca ’da çalışmalarda yanında olduklarını dile getirdiler.

Asuman Karakayaoğlu açıklamasında, “Evimizde kullanmadığımız veya sandıklarımızda yer alan el işlemeleri, çeyiz, iğne oyaları ve çember gibi işlemeleri de bu yeni düzenleme döneminde yer vereceğiz.

Bu nedenle Ödemişli hemşerimiz Bedia Akartürk müzesine katkıda bulunmak isteyen hemşerilerimizin de katkılarını bekliyoruz.

Ödemiş halkının desteği ile bu müzemizi güçlendirelim. Geçmişe sahip çıkarak Ödemiş’in kültürünü gelecek kuşaklara taşıyalım ve yaşatalım” dedi.

Sanatçı Bedia Akartürk’te açıklamasında, “Asuman Karakaya hanımın organize ettiği yöresel işlemeler ve kendi çabaları ile eş-dosttan sağlanan çeşitli güzel çalışmaları müzemizde ayrıca yer vereceğiz.

Müzede gerçek eklemeler var. Sürpriz çalışmalarımız var. Uzun zamandan beri müzede gerek dikiş ve nakış işlemelerinde ve binanın düzenleme çalışmalarında bizzat kendim her şeyin daha iyi olması için çalışıyorum. Müzenin tadilat işlemi bittikten sonra, Ödemişli hemşerilerimizi müzemizi görmelerini temenni ediyoruz. Açılışını da Belediye Başkanımız Mahmut Badem ile birlikte yapacağız” dedi.

Ünlü Türkücü Akartürk beraberinde Asuman Karakaayaoğlu ile birlikte Ödemiş Kadın el sanatları pazarını gezdi ve buradan alışveriş yaptı. Ödemişli bayanlar ve genç kızlar fotoğraf çekilmek için adeta sıraya girdi.

IRAK TİCARETTE ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Bu arada Müzenin ısıtma ve soğutma sistemi konusunda Profilo Bayii Irak Ticaret’te Bedia Akartürk Sanat müzesi için destek olacaklarını ifade ettiler.

BEDİA AKARTÜRK SANAT YAŞAMINI DOLU DOLU YAŞADI

Bedia Akartürk sanat hayatına yine doğup büyüdüğü İzmir'in Ödemiş ilçesinde ödemiş Musiki Cemiyetinde başlamıştır, daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosunda çalışmaya başlayan sanatçı 9 yıl boyunca İzmir Radyosunda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara radyosuna geçti. 

 Sanatçı Sanat hayatını Ankara radyosunda devam ettirdi ve yine Ankara radyosundan emekli oldu. Özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia'da muhteşem bir konser veren sanatçı Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etti. 

 

 Sanat hayatında 6 Sinema filmi ve sayısız birçok Albüme imza atan Sanatçı Edirne’den Kars'a kadar tüm Türkiye’nin sevgilisi olmuştur ve 7 ilde Fahri Hemşerilik unvanına layık görülmüştür.

 

 Bedia Akartürk Sanat yaşamı boyunca Albüm çalışmalarına, yurt içi ve yurt dışı konserlerine Aktif olarak aralıksız devam etmiş ve halen devam etmektedir. 

 Sanatçının sayısız birçok ödülü bulunuyor, almış olduğu ödüllerin bazıları şöyle;

- 7 İlde Fahri Hemşerilik ünvanı

- 250 nin üzerinde Plaket

- Altın Bağlama

- 6 Altın Plak

- Altın Plak ( Zühtü Albümüne verilmiştir)

- Altın Taç (10 yıl boyunca İzmir fuarında aralıksız çalışması adına verilmiştir)

- 2 Altın kaşık ( En son tahta kaşık hediyeli Albümüne verilmiştir)

 ve daha sayısını bilemediğimiz bir çok ödülleri artık Ödemiş müzesinde yer almaktadır...

Editör: Haber Merkezi