HABER: TOLGA KIZGIN


Geçtiğimiz gün Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen patlama 31 kişinin ölümüne, yaklaşık 103 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Ödemiş BARO Başkanı Erdem Boyacı meydana gelen patlama hakkında bildiri yayınladı.

Erdem Boyacı meydana gelen olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “ Şanlıurfa Suruç'ta gerçekleşen tarifsiz vahşet, kökeni, siyasi düşüncesi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılmış bir katliamdır. Bu katliamın acısını ve öfkesini aynen bir Trabzon da, bir İzmir de, bir Edirne de olmuş gibi içimizde hissetmeliyiz. İŞİD tarafından yapıldığı ağırlık kazanan bu saldırı, Türkiye’ye yapılmış bir saldırıdır.

Bunu yapanları lanetliyorum

Ülkede bir kaos ortamının oluşacağını belirten Boyacı, “Terör kimden gelirse gelsin, kimi hedef alırsa alsın, her türlüsünü ve Allah ismini kullanarak bunu yapanları lanetliyorum. Şu an itibariyle ne yazık ki, 30 ölü ve 100 den fazla yaralı gencimiz var. Onlar, yaşanabilir bir kent ve insanca bir yaşam isteyen gençlerdi.Şu an itibariyle ne devlet ne de hükümet büyükleri hala Suruç’a gitmiş değillerdir. Oysa büyük devlet, kapsayıcı hükümet vatandaşına sahip çıkandır. Ve sizler bu satırları okurken muhtemelen tüm yurtta bu katliamı protesto gösterileri başlayacaktır“ dedi.

Kaos kimin işine yarar?

Boyacı, “Bu Katliamı yapanlar bellidir, ancak korkum odur ki bunlar artarak devam edecektir.  Birileri kan istiyor, kargaşa istiyor, İŞİD'i daha az tehlikeli görüp kullanmak istiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye'ye tarafına çevrildiği, hükümetin kurulmaya çalışıldığı, erken genel seçimin ve başkanlık sisteminin tartışıldığı bu günlerde kaos kimin işine yarar? Birlik beraberlik mesajları verdiğimiz güzel bir bayramın ertesi yaşanan sinsi bir facia, hain bir katliam, vahim bir insanlık suçu.“

Ateşe ateşle cevap verilirse bu ateş bizi de sarabilir

“Bugün, siyasi kimliklerimiz bir tarafa, teröre, şiddete, bombaya, silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür. Ülkemiz ateş çemberindedir, ateşe ateşle cevap verilirse bu ateş bizi de sarabilir, biz de Suriye’ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz. Bu ateş herkesi yakar, Suriye'de Irak'ta kazanan kimse yok, Türkiye'de de herkes kaybeder gelin katliamlara vahşetlere hep birlikte karşı duralım.“

Kardeşi kardeşe düşüremediler

“Bugüne kadar nice senaryolar yazıldı; istedikleri olmadı. Kardeşi kardeşe düşüremediler. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir, halkımız sağduyu ile bunun da üstesinden gelecektir. Suruç'ta hayatını kaybeden gençlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, ailelerine sabırlar diliyorum“ dedi.

Editör: Haber Merkezi