HABER: AYŞE AKYÜZ


23 Nisan 1920’deTBMM açılması nedeniyle 95 yıldır kutlanan ve tüm Dünya çocuklarına armağan edilen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Ödemiş’te ki adresi İnönü İlkokulu oldu. Sabah Hükümet Konağı önünde başlayan törenler saat 10.00 İnönü İlkokulunda devam etti. Hükümet konağı önünde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden tören, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel’in çelenk sunumunun ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ev sahibi olan İnönü İlkokulunda devam etti. Düzenlenen törenlere Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Emirşah Baştoğ, Ödemiş Jandarma Komutanı Muharrem Aydın, Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, , Ödemiş AK Parti Başkanı Halil Demir, Ödemiş CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Belediye Meclis üyeleri daire amirleri, okul müdürleri, veliler öğrenci ve öğretmenler katıldılar.

Okul bahçesinde yapılan kutlama etkinliklerinde Saygı Duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel tarafından yapıldı.

Murat İçel ; “23 Nisan TBMM açıldığı ve Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin içinde egemenliğini ilan ettiği tarihin adıdır.23 Nisan milletin yetkisini kullanmaya başladığı gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin ışıkları olan çocuklarımıza armağan ettiği bayramın adıdır 23 Nisan, bu anlamda hem dünyada bir ilki oluşturmakta hem de atamızın geleceğe verdiği önemi göstermektedir. Sözlerimi Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz”

İçel’in konuşmasının ardından İnönü İlkokullu öğrencileri tarafından hazırlanan, gösteri programıyla devam etti. Programda efelerden, mehter takımına Kurtuluş savaşı hikâyelerine ve dünya çocuklarının barış dansına birbirinden güzel ve etkileyici gösteriler izleyenleri büyülerken duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

Editör: Haber Merkezi