HABER: DİLEK AYVALI
Avrupa’daki okullar için iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullara yönelik bir platform olan e-twinning projesine dahil bir okul olan Fatih Ortaokulu öğrencileri, okulda hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerini projenin internet sitesinden cep telefonları ile kurdukları bağlantı ile projenin Avrupa’daki öğrencilerine canlı izletti.

Öte yandan Tire’nin tüm ilk ve ortaokullarında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanırken törenler Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mustafa Selman İçelli ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar Rasih Kirazoğlu İlkokulu’ndaki programa katıldı.

Burada konuşan Kaymakam Tanrıseven, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 98. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Sevgili Çocuklar, sizler, milletimizin umudu ve yarınlarımızın sorumluluğunu üstlenecek gençler olarak, geçmişimizi unutmadan geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmak, kendinizi her bakımdan yetiştirmek durumundasınız. Aileleriniz ve öğretmenleriniz başta olmak üzere bizler ve devletimiz bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamaktadır. Sizlere yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi.



Editör: Haber Merkezi