HABER: AYŞE AKYÜZ


Geçtiğimiz Cumartesi günü bir açılış için İzmir’e gelen CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekilli Deniz Baykal, göreve yeni atanan yeni İzmir İl Başkanı Bedri Serter’i makamında ziyaret etti. Serter’in İzmir'de zorlu bir göreve sahiplendiğini ifade eden Baykal İzmir İl başkanlığının bambaşka bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.

İzmir İl başkanlığının bambaşka bir sorumluluk olduğunu belirten Deniz Baykal “CHP içerisinde verilen her görev önemlidir. İzmir CHP’nin İl Başkanlığı görevini üstlenmek ise bambaşka bir sorumluluk gerektirir. Türkiye için yol ayrımı görevinde İzmir İl başkanlığı gibi bir görevde yetki sahibi olmak çok önemli bir sorumluluktur. Başkanımızın başarısı hepimizin başarısı olacaktır. Kendisine getirilmiş olduğu görevde başarılar diliyorum. Göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Deniz Baykal partililerin ön seçim konusunda fikrini sorması üzerine şöyle cevap verdi. Baykal “ Bu konudaki yetkili organlarımız, konuyu değerlendirmeye alacaktır. Henüz parti olarak bu aşamada değiliz. Hangi seçim bölgelerinde hangi kararların verileceğiniz göreceğiz. Parti içerisinde ki genel eğilim önseçimden yana olduğunu görüyorum. Önümüzdeki seçimde partinin tüm gücünü seferber ederek çalışmalarımızı yapmalıyız. Yargıç gözetiminde tüm üyelerin katılımıyla, yasalar çerçevesinde bir ön seçim istiyoruz. Ön seçim yapılmış olsun gibi değil.”

Baykal’ın ziyaretinden çok memnun olduğunu belirten Bedri Serter “Sayın Genel Başkanımızın ziyaretti bizi çok mutlu etti. Heyecanlandırdı. Kendisini İl binamızda ağırlamaktan büyük onur duyduk. Yapmış olduğunuz nezaket ziyaretinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi