HABER: FARUK ÇARK

İzmir'in Bayındır ilçesinde altyapı sorunlarının üstüne bir de otogar sıkıntısı eklendi. 2011 yılında Bayındır Belediyesi mülkiyetindeki 3000 metrekarelik otogar arsası Belediye Meclis kararıyla Adalet Bakanlığı'na yeni Bayındır Adliye Sarayı yapılması için satılmıştı. Belediye, Adalet Bakanlığı'na otogarın bulunduğu alanın satışı sonrası 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu'na göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bir otogar yapılması için Nisan 2011'de resmi yazıyla başvuru yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin hem şoför esnafı hem de belediyenin başvurusuna rağmen harekete geçmediği iddia edildi. Şimdi, Bayındır Adliye Sarayı inşaatına başlanmasıyla Bayındır-İzmir, Bayındır-Tire, Bayındır-Ödemiş arasında çalışan yaklaşık 70 minibüs ve otobüs şoför esnafı zor durumda kalacak.

BU VEBALİ NASIL ÖDEYECEK?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu zamana kadar Bayındır'a otogar yapmayarak otobüs ve minibüsçü şoför esnafını zor durumda bıraktığını kaydeden AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, "Adliye sarayı inşaatı başladığında bu insanlar mağdur olacak. Bu insanlar evlerine ekmek götüremeyecek. Bayındır'da otogar sıkıntısının tek sorumlusu Aziz Kocaoğlu'dur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şoför esnafımızın ve ailelerinin vebalini nasıl ödeyecek" dedi.

SÖZLERİNİ YERİNE GETİRSİN

Başkan Kocaoğlu'nun her yerde 'Bayındır'a çok güzel işler yapıyoruz" dediğini ifade eden İlçe Başkanı Demirezen, "Bayındır'a yaptıkları hiçbir yatırım yok. Canlı, Çırpı, Hisarlık, Osmanlar, Çınardibi, Furunlu'da kanalizasyon altyapısı yok ve kanalizasyon suları sokaklara, derelere, ormanlara akıyor. Sayın Aziz Kocaoğlu'na, 2011 yılında Ödemiş'deki genel seçim mitingine giderken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Canlı'da uğradığı kahvehanede halka verdiği sözünü hatırlatmak istiyorum. Halka, Genel Başkanı'nın huzurunda 'Sizlere söz veriyorum. Canlı' da, Bayındır'da 2011 yılı bitmeden altyapı sorunu kalmayacak" demişti. Yıl 2013, Bayındır'da sokaklara kanalizasyon suları akmaya devam ediyor. Çırpı' da halkımız asbestli borulardan su içiyor. Hasköy'de öğrenciler kanalizasyon suları içinde eğitim görüyor. Çırpı'da verimli topraklara kanalizasyon suları akıyor. Bu yaşananlar EXPO'ya aday İzmir'e yakışmıyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi